avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma cu punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma cu punct de lucru

Buna ziua!
Sunt si eu in procedura de infiintare a unei firme si am nevoie de ajutorul dvs.Firma va avea ca obiect de activitate distribuirea si manufacturarea (prin manufacturare se intelege in cazul de fata ca eu primesc materialele pentru carte si le asamblez, fara a necesita tipografie pentru acest lucru)De asemenea, tot acolo vreau sa fie si punctul de lucru.Am obtinut acordul persoanelor cu care ma invecinez in bloc, insa dna presedinta de asociatie si dna administrator, nu vor sa-mi completeze partea corespunzatoare de document, pentru ca eu imi deschid si punct de lucru acolo(chipurile ele au mai dat aprobare pentru sediu , nu si cu punct de lucru).Intrebarile mele sunt urmatoarele:

Atat timp cat activitatea mea nu produce zgomot in bloc, deoarece folosesc un calculator , si o sa vin zilnic sa lucrez de la el, cu ce ma pot ele constrange sa nu-mi deschid punct de lucru??(care e diferenta daca am sediu sau sediu + punct de lucru?)

Dna administrator imi cere inainte sa-mi dea hartia pe care eu i-am dat-o sprea aprobare, codul CAEN aferent activitatii pe care o desfasor. e legal? din ce stiu eu, intai se depun documentele, inclusiv aceasta hartie de la asociatie , dupa care se elibereaza acest cod.

Puteti sa-mi spuneti totusi, care este codul CAEN, manufacturare si comercializare decarti pentru copii?

Multumesc, astept cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:01, 4 Mai 2010
In primul rand, pentru o activitate care presupune comert nu puteti sa faceti punct de lucru in apartament.Sediu, da. Chiar daca nu faceti zgomot si nu perturbati linistea vecinilor, aveti nevoie de acordul lor pentru infiintarea sediului.
Daca vreti neaparat sa faceti un punct de lucru in apartament, orientati-va spre activitati care sunt din sfera dumneavoastra de interes, dar care nu presupun comertul.

Diana Vladu a scris:

tot acolo vreau sa fie si punctul de lucru.


:-/ Vreti sa fie punctul de lucru (sediu secundar) in acelasi loc cu sediu?
E un nonsens.
Intai trebuie sa va hotarati ce vreti. Sa fie sediul sau punctul de lucru al societatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 8690 GP Gina GP Gina Bună ziua , vă rog să-mi spuneți dacă am înființat un srl pe acest cod de ce trebuie să am punct de lucru , dacă activitatea se desfășoară la ... (vezi toată discuția)
Caen 4791 magazin online claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa infiintez un SRL-D, cod CAEN 4791 pentru comert online. Voi merge in paralel o perioada si cu job-ul si cu SRL-ul prin urmare multe dintre colete ... (vezi toată discuția)
Sediul social in apartament ContSters166668 ContSters166668 As dori sa stiu daca exista un regim special din partea asociatiei de locatari in privinta sediului unei societati infiintate in apartamentul de bloc sau a ... (vezi toată discuția)