Am un PFA cu sediu in apartamentul unde locuiesc, proprietate a tatalui meu, cu care am facut un contract de comodat. Deoarece activitatea de productie nu se poate realiza in apartament, am cumparat un garaj (pe numele meu, nu pe PFA), unde doresc sa-mi desfasor activitatea. Intrebarea mea este daca la PFA exista echivalentul punctului de lucru de la societatea comerciala. Cu alte cuvinte, ce obligatii am in legatura cu acest spatiu?
Ca sa clarific lucrurile, la garaj voi lucra cateva ore pe zi (nici macar zilnic), zgomot se va face, dar nu cred ca este perceptibil de vecini (in plus, se va face izolarea blocului si se va izola si tavanul garajului), vor veni destul de rar clienti ca sa vada niste mostre si cu care voi purta discutii, dar nu intentionez sa vand in mod direct nimic la garaj, ci acolo va fi doar activitatea de productie.
Evident, sunt vecini bagaciosi si oricat as vrea sa ascund ce fac acolo, nu se sfiesc sa intre pe usa ca la ei acasa, deci mai devreme sau mai tarziu vor realiza ca...produc ceva acolo. Ce mi se poate intampla in cazul in care vor sa-mi faca rau? La ce institutii pot face reclamatie si cine ii va lua in seama? Nu pun firma, totul va fi cat mai discret, dar din pacate nu pot sta tot timpul cu usile inchise.
Mentionez ca PFA-ul e infiintat cu codul CAEN "comert cu amanuntul prin internet" iar la garaj doresc sa fac ambalarea si pregatirea pentru expeditie a coletelor. Incalc cumva vreo lege?
tocmai asta e problema, ca un punct de lucru la SRL presupune anumite complicatii: inregistrarea la Registrul Comertului, Administratia financiara, autorizatii, contract pentru gunoi etc. Ca PFA sunt obligata sa trec prin acesti pasi?