avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributia la sanatate......pentru ce?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributia la sanatate......pentru ce?

Buna ziua!

Sunt angajata unei societati si am un salar decent. Contributia mea la casa de sanatate este substantiala insa am o nedumerire. Azi fiul meu si a rupt o mana iar cand ne am prezentat la policlinica pentru a i se face o radiografie mi s a cerut sa platesc o taxa de 20 ron pe motiv ca spitalul nu are fonduri pentru sectia de radiologie.Este corect si legal ceea ce face spitalul sau nu pentru ca imi pun intrebarea : de ce cotizam noi la casa de pensii daca suntem obligati sa platim radiografia, concediul medical pre/postnatal atunci cand e cazul( ma refer la foaia tipizata eliberata de medicul de familie), medicamentele, fasa, vata etc necesare atunci cand esti internat in spital ?
Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 11:04, 20 Aprilie 2010
In aceasta situatie precum a d-voastra sunt toti contribuabilii tarii , exceptiile sunt tocmai cei ce nu cotizeaza la sistem si sunt, nu putini, care au venituri mai mult decat decente, obtinute prin tot felul de mijloace . Legal nu este , aveti dreptate , am putea-o denumi sponsorizare privata a sistemului medical aflat in colaps , prin incompetenta manageriala . Consider ca nu cadrele medicale , cei care solicita aceasta suma sunt de vina, ci eminentele cenusii care conduc si bulverseaza precum o avalansa sistemul sanitar prin tot felul de acte normative care de care mai ciudate, dar nu in folosul contribuabilului . Ultima gaselnita - COPLATA - este creata de un economist cert , prin care din buzunarele contribuabilului onest se vor scurge alte sume . Traim in Romania ................
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
alcibiade, utilizator
Rasu' plansu" vorba cuiva, dar ce s ar intampla daca nu as dori sa platesc acea radiografie si m as lovi de refuzul medicului radiolog? Ce s ar intampla daca o persoana nu are acei bani la el sau pur si simplu nu ii are deloc? Il lasam asa cu membrele rupte pentru ca sistemul sanitar este in colaps?
A nu se intelege gresit , nu e vorba de suma, ma deranjeaza faptul ca suntem( si imi permit sa vorbesc la modul general) luati de fraieri si se incearca diferite modalitati de a ne face sa scoatem bani din buzunar, bani care ni s au retinut din salar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect legislativ: desfiintarea cnas si crearea a 10 case de sanatate private. Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Preşedinţia a propus desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi împărţirea bugetului de 4 miliarde de euro între zece case private ... (vezi toată discuția)
Ce putem face? Dana Oancea Dana Oancea O să încep prin a spune că ştiu că ceea ce urmează nu este o noutate pentru niciunul dintre voi. Că toţi ştim care este situaţia din sistemul ... (vezi toată discuția)
Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)