Sunt angajata unei societati si am un salar decent. Contributia mea la casa de sanatate este substantiala insa am o nedumerire. Azi fiul meu si a rupt o mana iar cand ne am prezentat la policlinica pentru a i se face o radiografie mi s a cerut sa platesc o taxa de 20 ron pe motiv ca spitalul nu are fonduri pentru sectia de radiologie.Este corect si legal ceea ce face spitalul sau nu pentru ca imi pun intrebarea : de ce cotizam noi la casa de pensii daca suntem obligati sa platim radiografia, concediul medical pre/postnatal atunci cand e cazul( ma refer la foaia tipizata eliberata de medicul de familie), medicamentele, fasa, vata etc necesare atunci cand esti internat in spital ?
In aceasta situatie precum a d-voastra sunt toti contribuabilii tarii , exceptiile sunt tocmai cei ce nu cotizeaza la sistem si sunt, nu putini, care au venituri mai mult decat decente, obtinute prin tot felul de mijloace . Legal nu este , aveti dreptate , am putea-o denumi sponsorizare privata a sistemului medical aflat in colaps , prin incompetenta manageriala . Consider ca nu cadrele medicale , cei care solicita aceasta suma sunt de vina, ci eminentele cenusii care conduc si bulverseaza precum o avalansa sistemul sanitar prin tot felul de acte normative care de care mai ciudate, dar nu in folosul contribuabilului . Ultima gaselnita - COPLATA - este creata de un economist cert , prin care din buzunarele contribuabilului onest se vor scurge alte sume . Traim in Romania ................
Rasu' plansu" vorba cuiva, dar ce s ar intampla daca nu as dori sa platesc acea radiografie si m as lovi de refuzul medicului radiolog? Ce s ar intampla daca o persoana nu are acei bani la el sau pur si simplu nu ii are deloc? Il lasam asa cu membrele rupte pentru ca sistemul sanitar este in colaps?
A nu se intelege gresit , nu e vorba de suma, ma deranjeaza faptul ca suntem( si imi permit sa vorbesc la modul general) luati de fraieri si se incearca diferite modalitati de a ne face sa scoatem bani din buzunar, bani care ni s au retinut din salar ?
Malpraxis
machiavelli
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)