avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reluare activitate firma suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reluare activitate firma suspendata

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul caz:este vorba despre o firma suspendata, m ar interesa revocarea administratorului,cum pot proceda? Dar este adevarat ca intr -o firma suspendata nu se paote face nicio modificare in actul constitutiv pana nu trece perioada de suspendare, aici este de 3 ani.
Si ultima intrebare, se poate intrerupe perioada de suspendare daca a trecut decat 1 ani de zile., ar mai fi 2 ani.Ma intereseaza in cazul in care tb sa reiau activitatea firmei pentru a schimba administratorul.]
Va multumesc, astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: leonica , utilizator 10:41, 22 Iunie 2011
eu stiu ca poti merge la ONRC si sa anulezi suspendarea, punand firma in act., insa cu treaba cu revocarea admin., intreaba-i pe ei.
Pe timpul suspendarii pot interveni multe schimbari: revocare administrator, cesiune parti sociale, schimbare sediu etc. Nu are importanta daca este suspendata activitatea. Poti relua activitatea oricand in intervalul celor 3 ani.
Buna seara.
Principal este ca să nu desfăsurati activitate pe firma atat timp cât este suspendată, modificări în statutul ei puteţi face.
Am fost la ONRC si am intrebat acolo, mi s-a spus clar ca atata timp cat firma este suspendata nu se poate face nicio modificare in acea firma.Ca sa poti revoca administratorul intr-o firma cu activitatea intrerupta trebuie ca acea firma sa isi reia activitatea.
Dar am uitat sa intreb si urmatorul aspect, daca dupa reluarea activitatii mai exista vreun drept de a o suspenda iar?pentru ca am impresia ca o firma poate fi suspendata o singura data.
Va multumesc pentru raspunsuri.
O societatea comerciala "beneficiaza" de perioada de inactivitate temporara maxim 3 ani de zile, pe tot parcursul existentei ei.
Acesti 3 ani pot fi "impliniti" si prin cumularea mai multor perioade de suspendare.

In acest sens, vedeti prevederile ART. 237 alin. 2 din Legea 31/1990 a societatilor comerciale.
(2) Dispozitiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile în cazul în care societatea a fost în inactivitate temporarã, anuntatã organelor fiscale si înscrisã în registrul comertului. Durata inactivitãtii nu poate depãsi 3 ani.

Alte discuții în legătură

Expirare suspendare activitate firma lavinia17d lavinia17d Firma, activitatea suspendata pe perioada maxima (3 ani). Suspendarea a expirat la 30 iunie 2009. Registrul Comertului nu reactiveaza automat firmele a caror ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare activitate societate cu raspundere limitata dan-t-alexandrescu dan-t-alexandrescu Am o firma care are activitatea suspendata pe 3 ani pana la data de 31.05.2012. Din motive obiective nu pot relua activitatea si doresc sa prelungesc ... (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii - impozit forfetar edelta edelta Buna ziua, Daca poate cineva sa-mi spuna daca suspendara activitatii firmei este o solutie pentru evitarea impozitului forfetar pentru firmele care nu au ... (vezi toată discuția)