avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CHELTUIELI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CHELTUIELI

AM O FIRMA NOU INFIINTATA.ARE PUNCT DE LUCRU ALTUL DECAT SEDIUL DECLARAT.PENTRU A FUNCTIONA IN ACEASTA CLADIRE TREBUIE INCHEIAT CONTRACT DE COMODAT INTRE ADMINISTRATOR SI SOCIETATE PE O ANUMITA PERIOADA?A EFECTUAT CHELTUIELI PENTRU AMENAJARE SI REPARARE SPATIU.ACESTE CHELTUIELI SE INREGISTREAZA IN CONTUL231 SI SE AMORTIZEAZA INTR-O PERIOADA EGALA CU PERIOADA CONTRACTULUI DE COMODAT PENTRU SEDIU?ESTE DIFERITA INREGISTRAREA CHELTUIELILOR DE AMENAJARE SPATIU DE LA INFIINTARE FATA DE O AMENAJARE CURENTA ?
Cel mai recent răspuns: salbaticuioana , utilizator 19:11, 21 Aprilie 2010
Amortizarea este deductibila fiscal doar in conditiile in care incheiati contract de chirie.
MULTUMESC!DAR AS DORI UN RASPUNS SI PENTRU CELELALTE INTREBARI.CUM INREGISTREZ FACTURILE DE CUMPARARE A MATERIALELOR PT AMENAJARE(GRESIE.ADEZIVI.PANOURI,BAGHETE,ETC)? 231=404 SAU 6028=401 IN CAZUL IN CARE INCHEI CONTRACT DE COMODAT?
:offtopic:
evitati scrierea cu majuscule ; contravine regulamentului de postare
Daca ati facut o igienizare, intretinere locatie prin 6028 ...( le-ati putea trece prin 3028 ).
Daca ati efectuat o modernizare , amenajare...prin 231, care la momentul receptiei lucrarii se inchide cu 212.xxx si care la randul lui se va amortiza, conform catalogului.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile investitii renovare sediu RobertR RobertR Buna ziua, 1. Sediul social al firmei este apartamentul in care locuieste patronul si a fost dat firmei prin comodat pe o perioada nedeterminata. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Nir si bon de consum anomarairam anomarairam Buna ziua, Societatea (cabinet medical-medic de familie) la care sunt contabil isi desfasoara achivitatea intr-un spatiu inchiriat. Luna aceasta a amenajat ... (vezi toată discuția)