avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce Declaratii Fiscale depune o intreprindere ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce Declaratii Fiscale depune o intreprindere individuala platitoare de TVA?

Buna, sunt Intreprindere Individuala si as vrea sa stiu care sunt obligatiile mele fiscale, ce declaratii depun si la ce termen? Mentionez ca realizez venituri din profesii libere, iar determinarea venitului este in sistem real.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:22, 21 Aprilie 2010
Declaratii fiscale
Declaratia 220 se depune de catre:
- contribuabilii care incep o activitate in cursul anului fiscal, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului;
- contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior, odata cu declaratia privind venitul realizat;
-Declaratia 200- se depune pana la 15 mai, pentru veniturile realizate in anul precedent
-Declaratia 300- Decont de taxa pe valoarea adăugată (potrivit optiunii facute la infiintare), daca este platitoare de tva
-Declaratia 392A- se depune anual doar de platitorii de TVA care au realizat cifra de afaceri sub 10.000 EURO in anul precedent si cuprinde livrările de bunuri şi prestările de servicii către persoane înregistrate şi persoane neînregistrate în scopuri de TVA, (25.02).
-Declaratia 392B –se depune anual, de neplatitorii de TVA, a căror cifră de afaceri este cuprinsă între 10.000 şi 35.000 de euro, (25.02).
-Declaratia 394-doar pentru platitorii de TVA (semestrial, pana la 25.01 si 25.07) - Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional.
Declaratiile trim. la Casa de pensii si Casa de Sanatate pentru contributiile datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392-394 silviaechert silviaechert o persoana juridica impozabila inreg.in scopuri de TVA depune declaratia 394 semastrial si declaratia 392 anual ? va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziu borsosannamaria borsosannamaria Ma numesc Anamaria si sunt din judetul arad.Avem o intreprindere familiara.As dori sa aflu de la dumneavoastra ce acte sunt necseare pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Declaratii intreprindere familiala ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Imi cer scuze ca voi pune o intrebare care poate s-a mai repetat pe acest forum, insa tot citind alte topicuri am intrat si mai mult in ceata. In ... (vezi toată discuția)