casa in care locuiesc am cumparat o acum 14 ani.fara nici o clauza.
Inca de atunci am observat ca din bransamentul de gaze de pe casa mea pleaca o extensie la vecini. dar am crezut ca asa e normal sa fie
De vreo 4/5 ani casa mea are nevoie de reparatie totala si de construirea unor stapli de sustinere la colturi dar...................aici e necayul ca . pe la colturi trece teava de gaze spre vecini.
Am apelat Distrigazul de nenumarate ori si ei imi spun ca .........cf. art96, lit a pct 1 si 2 din Legea gazelor nr.351/004 , eu nu pot sa fac reparatii, sa construiesc stalpi......ba mai mult .ma sfatuiesc sa dau in judecata vecinii ca sa se debranseze .
Ideea este ca, casa si curtea sunt proprietatea mea......si daca nici in proprietatea mea nu sunt stapana.................atunci unde?
As avea nevoie sa ma sfatuiti...ce sa fac.................pe cine sa dau in judecata .......dc altfel nu se poate. Consider ca Distrigazul ca si furniyor este de dat in judecata.Dvoastra .....ce ziceti?r
Respectand art 96, lit a pct 1 si 2 din Legea gazelor nr.351/004 puteti sa construiti.
ART. 96
Pentru protectia obiectivelor/sistemelor din sectorul gazelor naturale se interzice tertilor:
a) sa realizeze constructii de orice fel in zona de siguranta a conductelor de gaze naturale; in cazul in care, in mod exceptional, este necesar ca pe terenul pe care este amplasata reteaua de alimentare cu gaze naturale sa se execute o constructie, beneficiarul acesteia si/sau proprietarul va/vor suporta toate cheltuielile de modificare a traseului retelei, in urmatoarele conditii:
1. obtinerea acordurilor proprietarilor sau ale detinatorilor legali ai terenului de pe traseul unde urmeaza sa fie plasata noua conducta, precum si a avizelor autoritatilor competente si a autorizatiei de construire;
2. includerea in patrimoniul operatorului licentiat a obiectivelor rezultate in urma modificarii.
-----------