avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lucrari de domeniu privat comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lucrari de domeniu privat comun

Buna ziua,

Sunt unul din co-proprietarii unui drum privat.
Unul dintre vecini care aproape isi termina casa a inceput sa-si traga instalatia de gaz facand o prelungire de la ultimul punct de acces a retelei. I relatia cu DistriGaz sunt in regula dar ce problema avem cu ei:

S-au apucat sa faca traseul de gaz (un sant de 1m adancime si 30 cm latime) pe drumul care ne apartine tuturor fara sa ne intrebe, sa ne zica, sa ne anunte, etc. - clasicul tupeu nesimtit romanesc.

Nu avem nimic cu omul ca-si trage gaz dar pur si simplu ne-au scos din minti cu tupeul de care dau dovada cu toate ca pana acum nici macar proiectul de la gaz sau actele firmei de executie nu le-au aratat.

Din pct de vedere moral mi s-ar fi parut sa ne anunte ce fac si cat ne-ar deranja (pt ca tocmai am stat 1 ora afara sa pot parca masina).
Din pct de vedere legal ce obligatii aveau? Parerea mea e ca trebuiau sa faca un tabel sa-l semnam sau sa mearga la primarie sa ceara autorizatie de executie lucrare.

Informatia o cer pentru cultura mea generala pt ca singura pretentie pe care o am de la dumnealor este readucerea drumului la starea initiala.

Va multumesc.

Cele bune,
Liviu
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:32, 2 Noiembrie 2010
Ar fi trebuit sa se elibereze de la primarie macar un certificat de urbanism pentru bransament gaze naturale, certificat in care se mentioneaza regimul juridic al terenului pe care se va instala bransamentului.
In cazul in care credeti ca nu a obtinut documentele legale pentru bransament adresati-va serviciului urbanism din din primaria de domiciliu. Teoretic constructorul nu putea sa procedeze la demararea lucrarii fara ca proprietarul sa-i prezinte documentele legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Imi cer scuze, am postat in topicul gresit - am repostat in topicul corect ( Discutii Juidice - Carte Funciara ... ) Multumesc. (vezi toată discuția)
Factura racordare distrigaz sud retele buna ziua, am semnat contractul ... Cazacu Marius Cazacu Marius Factura racordare Distrigaz Sud Retele Buna ziua, Am semnat contractul de racordare la gaze pe 3.03.22, informatia oferita de angajatii Distrigaz fiind ca ... (vezi toată discuția)