trebuie sa mergeti la angajator si sa va reincepeti activitatea. Angajatorul va face o decizie de oprire a suspendarii si una de reincepere a activitatii.
Luni, 26 aprilie.
Faceti cerere de reluare a activitatii incepand cu data de 25.04.2010 (chiar daca este duminica).
Angajatorul trebuie sa intocmeasca decizie de incetare a suspendarii si reluarea activitatii incepand cu data de 25.04.2010.
Sa o vizeze la ITM si sa va dea si dvs un ex cu viza.
Am fost la firma si mi s-a spus ca o sa ma dea in somaj si sa trec saptamana viitoare pe acolo pt. a face cererea deoarece atunci nu aveau timp de mine.
Intrebarea mea este daca poate sa ma dea in somaj incepand cu data de 25.04.2010, si cand ar trebuii sa ma duc eu sa-mi fac actele de somaj, deoarece ei ajung la ITM luna viitoare cand depun statul de plata de pe luna aprilie.
Oare nu e prea tarziu?
1. Angajatorul trebuie, mai intai, sa va concedieze prin desfiintarea postului ocupat de dvs.
2. Este obligat sa dava acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care va inmaneaza decizia de concediere.
3. Este obligat sa va acorde ocompensatie de cel putin un salariu lunar.
4. In acest timp puteti absenta 4 ore/zi de la locul de munca pentru a va cauta un alt loc de munca.
5. De la data concedierii, aveti termen 30 de zile pentru a depune actele la Somaj si a primi indemnizatie de somaj de la data concedierii.
Deci, nu va lasati intimidata de angajator, dumneavoastra mergeti la locul actual de munca si faceti cerere de reluare a activitatii incepand cu data de 25.04.2010 si va prezentati la serviciu luni, 26.04.2010 si lasati angajatorul sa se ocupe de formalitati.