avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetarea Contractului de munca in timpul Concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetarea Contractului de munca in timpul Concediului de crestere copil

Am un copil de 1 an si 2 luni , concediul de crestrere copil se termina pe 30 oct 2010. Tocmai am primit , pentru semnare , de la firma la care sunt angajata , o decizie in care sunt anuntata ca incepand cu data de 04.02.2010 imi inceteaza Contractul indiv de munca incheiat cu societatea , in baza art 65 Codul Muncii, deoarece societatea isi inceteaza activitatea datorita dificultatilor financiare ( din cate am inteles o parte a activitatii, firma neinchizandu-se in totalitate) ).
Ce am de facut ? Din cate stiu nu au voie sa ma concedieze pe perioada acestui concediu si nici in primele 6 luni dupa terminarea acestuia decat daca firma se desfiinteaza , lucru care nu se intampla acum .
Astept cu nerabdare un sfat .
AMP
Cel mai recent răspuns: anamariap , utilizator 14:57, 27 Ianuarie 2010
Buna ziua,
faceti sesizare la ITM. Nu exista suspendare peste suspendare. Pe durata perioadei concediu crestere copil, CIM-ul d.voastra este suspendat.
:rtfm: Codul Muncii-Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Se pare ca nu este vorba nici de reorganizare judiciara nici de faliment, in concluzie nu va poat concedia. Daca se intampla asta va trebui sa contestati in instanta.
Totusi, daca postul ocupat de dumneavoastra s-a desfiintat si la reluarea activitatii angajatorul nu va poate oferii un post conform pregatirii atunci, la acea data, puteti fi concediata.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
1. Spuneti ca in decizia de concediere spune ca se precizeaza ca unitatea isi inceteaza activitatea dar "din auzite" stiti ca activeaza partiala. Una din doua nu este adevarata.
2. Nu semnati decizia de concediere si mai scrieti-ne ce se mai intampla.
Poate chiar isi inceteaza activitatea societatea si, in octombrie 2010 cand isi va reincepe activitatea, nu are unde sa depuna cererea de reincepere a activitatii.

Cum se procedeaza in cazul asta?

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal/lichidare firma ianliana ianliana Buna ziua am o nelamurire: ce se intampla cu salariata aflata in concediu de risc maternal in cazul in care firma isi inceteaza activitatea? (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca rodica_rdc rodica_rdc Buna ziua,tocmai am primit o decizie de incetare a contractului individual de munca si nu prea sunt in clar daca e legala sau nu.Mentionez ca momentan sunt in ... (vezi toată discuția)