avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal/lichidare firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal/lichidare firma

Buna ziua
am o nelamurire:
ce se intampla cu salariata aflata in concediu de risc maternal in cazul in care firma isi inceteaza activitatea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 17 August 2009
Salariata poate fi concediat in cazul lichidarii societatii :

Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantină;
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
g) pe durata îndeplinirii serviciului militar;
h) pe durata exercitării unei funcţii eligibile într-un organism sindical, cu excepţia situaţiei în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârşite de către acel salariat;
i) pe durata efectuării concediului de odihnă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii

in acest caz, din cate stiu eu, cerificatul medical se depune ,mai departe la CAS de unde va fi platit.
Casa de Asigurari de Sanatate este obligata sa plateasca acest concediu chiar daca respectivul contract era cu timp partial iar salariata mai avea un contract cu norma intreaga la o firma in activitate?
normal asa af fi
Daca respunsul este afirmativ, ce depune sal la CAS? originalul concediului sau copie legalizata?
care este legea care reglementeaza aceste lucruri?
mulumesc!
In cazul in care mi s-a dat notificarea de preaviz si decizia de incetare a activitatii si nu am apucat sa fac preavizul de 15 zile lucratoare,am avut concediu medical,apoi am intrat in CCC,(eram gravida) ce se intampla? Postul s-a restructurat datorita dificultatilor economice,si s-a desfiintat din organigrama societatii,in temeiul legii 31/1990,asa scrie in decizie.In notificarea de preaviz spune cf.art.58 coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii .
Inteleg ca beneficiam de somaj,dar firma s-a lichidat,sau isi mai continua activitatea,ce s-a intamplat?
Am anuntat angajatorul ca sunt gravida inainte de a-mi da aceasta notificare de preaviz,cf.legii 96/2003,voi face perioada de preaviz dupa cei 2 ani de CCC sau ce se intampla?
Mai pot beneficia de prima de nastere de la angajator?
Daca firma inca mai functioneaza, da veti efectua restul de preaviz, apoi veti putea beneficia de somaj.

Prima de nastere o puteti solicita in termen maxim de 3 ani de la data nasterii copilului. Faceti cerere.
Si daca firma nu mai functioneaza,ce se intampla dupa cei 2 ani de CCC? Ce se intampla cu preavizul neefectuat? Mai beneficiez de somaj?

Alte discuții în legătură

Concediere gravida Cornelia2016 Cornelia2016 Sunt insarcinata in 17 saptamani iar de curand sindicatul a primit notificare ca firma la care lucrez va intra in reorganizare administrativa si restructurare. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal in timpul preavizului MariaBB MariaBB Buna ziua, Tocmai am primit preaviz de concediere, iar eu in 29 intru legal in concediu de prenatal( cele 63 de zile). Intrebarea mea este imi pot lua ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca alexandra21vma alexandra21vma Buna ziua. Sunt în concediu crestere copil din 2014. Perioada de 2 ani. In 2015 am mai nascut un copil si mi-am prelungit concediul de crestere . In 6 ... (vezi toată discuția)