Buna ziua, vreau sa stiu si eu daca se poate cand ma pot pensiona in conditiile urmatoare:
voi face 58 de ani pe 11 august, am lucrat la Semanatoarea unde am acumulat 33 anii de munca cu grupa a 2a toti anii, iar din 1996 am intrat in ordonanta, somaj si de atunci nu am mai lucrat , nu am nici un venit.
Legile se tot schimba dar pe oameni nu ii ajuta cu nimic.
Ma pot pensiona anticipat? Cand imi pot depune dosarul?
Cred ca va puteti pensiona . aveti dreptul la reducerea varstei standard pentru ca ati lucrat in grupa 2 , mai ales ca aveti stagiul de cotizare 33 ani... Dar va raspunde in mod sigur un consultant in acest domeniu, de pe acest forum. Veti primi detalii.
Din datele furnizate de dumneavoastră, rezultă că sunteţi născut la data de 11.08.1952.
Prin urmare îndepliniţi condiţiile pentru obţierea pensiei pentru limită de vârstă, în 2017, la împlinirea vârstei de 65 de ani.
Dacă datele furnizate sunt corecte în sensul că perioada de 33 de ani, este încadrată în grupa a II-a de muncă, în procent de 100%, vârsta standard de pensionare vi s-ar putea reduce cu 7 ani şi 6 luni, potrivit dispoziţiilor art. 42, alin.1, tabelul 1, din Legea nr. 19/2000.
După calculele mele, puteaţi solicita acordarea pensiei pentru limită de vârstă, începând cu data de 11.02.2010, cu reducerea vârstei standard.
Atenţie! Calculele sunt făcute pentru de 33 de ani de grupa a II-a, 100%.
Revin şi adaug că informaţiile furnizate sunt pentru un bărbat.
Recitind am observat că utilizatoatea este de gen feminin,:D
Poate ne lămureşte?:">
Ca sa primiti un raspuns serios la intrebarea "ne mai pensionam?", va rog sa reveniti si sa precizati sexul dvs., de pe acest cont a mai scris o doamna cu date diferite de ale dvs.
Multumesc!
In cazul acesta, raspunsul primit de la florisiris va lamureste pe deplin.
Fratele dvs. poate solicita oricand doreste pensie pentru limita de varsta intrucat a indeplinit conditiile pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie in 11.02.2010.