avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ne mai pensionam?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ne mai pensionam?

Buna ziua, vreau sa stiu si eu daca se poate cand ma pot pensiona in conditiile urmatoare:
voi face 58 de ani pe 11 august, am lucrat la Semanatoarea unde am acumulat 33 anii de munca cu grupa a 2a toti anii, iar din 1996 am intrat in ordonanta, somaj si de atunci nu am mai lucrat , nu am nici un venit.
Legile se tot schimba dar pe oameni nu ii ajuta cu nimic.
Ma pot pensiona anticipat? Cand imi pot depune dosarul?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:23, 21 Aprilie 2010
A lucrat pana in 1996 si nu are 33 de ani de grupa . 1996 – 33 = 1963. Fiind nascut in 1952, avea 11 ani si era salariat? Cred ca a vrut sa spuna ca are 33 de ani vechime cu sporul de la grupa
Atent ca de obicei!
Muţumesc bruta!

Am trecut la calculele păstrând în minte " am 33 de ani....toţi în grupa 2".
Întradevăr, pentru a acumula cei 33 de ani de vechime era necesar să muncească de la 11 ani, ceea ce legea interzicea în mod categoric.

Cred că se impun precizări cu privire la stagiul realizat în grupă superioară.
Daca sa zicem a lucrat de la 18 ani, pana in 1996 ar avea o vechime de 26 ani si toti in gr II, la care se adauga sporul de 6 ani si 6 luni ~ar rezulta ~33 de vech totala
:rtfm:
:offtopic:

Bruta a scris:
A lucrat pana in 1996 si nu are 33 de ani de grupa . 1996 â� 33 = 1963. Fiind nascut in 1952, avea 11 ani si era salariat?

Corect, si eu am gresit. Multumesc pentru atentionare! :bow:

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pentru pensie grupa 1 ruri ruri Subiect: calcul stagiu realizat pentru pensie 1.sant nascut in 09.06.1960 2. Perioada 29.07.1977-02.04.1989 am statut de angajat cu C.M. 3.Perioada ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)