avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salarial - DILEMA!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salarial - DILEMA!!!

Buna ziua,

Salariul lunar net se calculeaza in functie de numarul de ore/zile lucrate in luna in curs sau nu?

Sunt angajata si am un contract de munca individual pe perioada nedeterminata, cu un salariu net de 2200 RON.

Indiferent de cate zile are o luna lucratoare (e.x: Martie 2010 are 23 de zile lucratoare/ Februarie 2010 are doar 20 de zile lucratoare) eu trebuie sa iau un salariu net de 2200 RON?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 12:55, 23 Aprilie 2010
Indiferent de cate zile lucratoare are o luna beneficiezi de acelasi salariu.
Normal ca se calculeaza in functie de orele si zilele lucrate, in sensul ca daca lipsesti o zi nu iti da bonurile de masa in ziua respectiva (daca ai) si e considerata concediu la salar.

Salariul net = Salariul brut (depinde de ce functie ai) - impozite (CAS, CASS, somaj, impozit pe salar etc.)= salariul net

Poate fi modificat daca taxele sunt diferite de la o luna la alta.
Din practica stiu ca la noi la firma este o foarte mica diferenta in cazul in care ai avut concediu de odihna in luna respectiva si chiar concediu medical, platit 100%...
Indiferent de nr. de zile lucratoare din luna, salariul lunar net e acelasi.
Va multumesc pentru raspunsurile promte.

Daca eu primesc acelasi salariu indiferent de zilele lucratoare din luna, atunci cum imi calculez venitul pentru luna Martie, tinand cont ca pe data de 29 CIM inceteaza?

Practic nu am lucrat 2 zile din luna in curs.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 alexmal alexmal Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare legata de calculul corect al salariului intr-o companie cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna dddianaddd dddianaddd Buna ziua !!! Va rog sa ma ajutati cu informatii..............va multumesc. Sora mea este programator de peste 2 ani la o firma. Si-a dat demisia ... (vezi toată discuția)