Salariul lunar net se calculeaza in functie de numarul de ore/zile lucrate in luna in curs sau nu?
Sunt angajata si am un contract de munca individual pe perioada nedeterminata, cu un salariu net de 2200 RON.
Indiferent de cate zile are o luna lucratoare (e.x: Martie 2010 are 23 de zile lucratoare/ Februarie 2010 are doar 20 de zile lucratoare) eu trebuie sa iau un salariu net de 2200 RON?
Normal ca se calculeaza in functie de orele si zilele lucrate, in sensul ca daca lipsesti o zi nu iti da bonurile de masa in ziua respectiva (daca ai) si e considerata concediu la salar.
Salariul net = Salariul brut (depinde de ce functie ai) - impozite (CAS, CASS, somaj, impozit pe salar etc.)= salariul net
Poate fi modificat daca taxele sunt diferite de la o luna la alta.
Din practica stiu ca la noi la firma este o foarte mica diferenta in cazul in care ai avut concediu de odihna in luna respectiva si chiar concediu medical, platit 100%...
Daca eu primesc acelasi salariu indiferent de zilele lucratoare din luna, atunci cum imi calculez venitul pentru luna Martie, tinand cont ca pe data de 29 CIM inceteaza?