avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general transformare marfa in materie prima
Discuție deschisă în Contabilitate în general

transformare marfa in materie prima

buna ziua,
as vrea sa transform o anumita cantitate de marfa in materie prima
fac: 301=371, si in minus: 371= 378
4428???

si primirea materiei prime pe baza carui document o fac? ma gandeam la un bon predare transfer restituire.

va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: cimpazu , utilizator 15:27, 21 Aprilie 2010
Da...este corect. Produsele trec din gestiunea de marfuri in cea de materii prime. Nota de transfer...bon predare....
Transferul se face pe baza notei de transfer.
Daca gestiunile sunt in localitati diferite, folositi si avizul de insotire.
Am banuit ca este vorba de marfa cu amanuntul:
371.02=% - 4000
401.01 - 1820
378.02 - 1541
4428.01 - 639
301 = 401.01 + 1820
marfa mea receptionata in 2009 si-a schimbat destinatia in materie prima din care voi obtine produse finite. nu vad de ce sa afectez contul 401. nota de transfer reprezinta bonul de predare transfer restituire?
multumesc mult
Corect este stornarea inregistrarii initiale si efectuarea noii inregistrari.
Nu afectati in nici un fel contul 401, pentru ca aceiasi suma va fi si cu plus si cu minus.
Nota de transfer are toate datele necesare unui astfel de transfer, pe cand bonul de transfer il folositi pentru miscarea intre gestiuni a aceluiasi tip de produs, (marfa - marfa, materie prima - materie prima etc.) si nu transformarea din marfa in materie prima.
multumesc mult, voi cauta un model de nota de transfer. nu stiu cum arata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)