buna ziua!! ma bucur mult ca v-am gasit!! am nevoie urgenta de un raspuns!
mai intai sa va explic situatia: sotul meu a cumparat un apartament prin credit ipotecar inainte cu trei zile de cununia noatra civila . mentionez ca imprumutul este pe o perioada de 25 ani. intrebarea ar fi ce drepturi am eu in caz de partaj?
Daca ratele au fost achitate si de dvs. se poate ca bunul sa fie considerat bun comun.
De principiu, bunul este propriu dar exista si posibilitatea mai sus prezentata.
In caz de partaj dvs. aveti un drept de creanta impotriva sotului pentru sumele achitate de dvs.
Va recomand sa pastrati chitantele in original pentru a face dovada platilor.
Chiar daca imobilul este achizitionat inainte de casatoria cu dvs.cu 3 zile , avand in vedere ca discutam de achitarea de catre ambii soti a ratelor de la data incheierii casatoriei, aveti un drept de creanta materializat in contravaloarea ratelor achitate de catre dvs. de la data incheierii casatoriei-1/2 din totalul sumei.
Partaj
all3rat
In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)