avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua!! ma bucur mult ca v-am gasit!! am nevoie urgenta de un raspuns!
mai intai sa va explic situatia: sotul meu a cumparat un apartament prin credit ipotecar inainte cu trei zile de cununia noatra civila . mentionez ca imprumutul este pe o perioada de 25 ani. intrebarea ar fi ce drepturi am eu in caz de partaj?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:11, 20 Aprilie 2010
Daca ratele au fost achitate si de dvs. se poate ca bunul sa fie considerat bun comun.
De principiu, bunul este propriu dar exista si posibilitatea mai sus prezentata.

avocat Claudiu Lascoschi
In caz de partaj dvs. aveti un drept de creanta impotriva sotului pentru sumele achitate de dvs.
Va recomand sa pastrati chitantele in original pentru a face dovada platilor.
Chiar daca imobilul este achizitionat inainte de casatoria cu dvs.cu 3 zile , avand in vedere ca discutam de achitarea de catre ambii soti a ratelor de la data incheierii casatoriei, aveti un drept de creanta materializat in contravaloarea ratelor achitate de catre dvs. de la data incheierii casatoriei-1/2 din totalul sumei.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie Adda B Adda B Buna ziua, mi-am achizitionat o casa cu ajutorul unui credit ipotecar; intrebarea mea este in felul urmator: daca o sa ma casatoresc si se va pune problema de ... (vezi toată discuția)
Drept de partaj ContSters98351 ContSters98351 sunt casatorita din august 2007.In luna mai, deci cu trei luni inintea casatoriei, sotul a achizitionat un autoturism , acesta fiind inregistrat pe numele ... (vezi toată discuția)