avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri dobandite inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri dobandite inainte de casatorie

Buna ziua, mi-am achizitionat o casa cu ajutorul unui credit ipotecar; intrebarea mea este in felul urmator: daca o sa ma casatoresc si se va pune problema de divort, sotul meu va avea dreptul la casa?
in principiu da,
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă ratele se vor achita in timpul căsătoriei , soțul va avea dreptul.
~ Conținut șters la cerere ~
Întrebarea era dacă soțul are vreun drept .
Când ratele sunt achitate in timpul căsătoriei, soțul Are un drept de creanța ce se poate materializa in final cu o parte din imobilul “dobândit” de soție anterior căsătoriei .
Chiar dacă dețineți un imobil pe numele Dvs, achiziționat cu credit bancar, acest imobil este ipotecat la banca, probabil și cu Interdicție de înstrăinare.
Haideți sa nu mai dezinformăm , ceea ce am spus inițial este adevărat .
Dacă dreptul de creanța al soțului este considerabil, in caz de partaj, după ce se va stinge creditul, se poate materializa cu o parte din imobilul soției , sau sulta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu o parere privind modul ... alrofa alrofa Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere privind modul de dobandire a dreptului de proprietate asupra unui bun imobil. Speta este următoarea: Unul ... (vezi toată discuția)
Partaj flory_com flory_com buna ziua!! ma bucur mult ca v-am gasit!! am nevoie urgenta de un raspuns! mai intai sa va explic situatia: sotul meu a cumparat un apartament prin credit ... (vezi toată discuția)
Casa cumparata inaintea casatoriei lucia neacsu lucia neacsu Buna ziua, as dori sa ma consiliati intr-o problema si anume: Am cumparat o casa inainte cu un an de la casatorie, prin credit ipotecar. Nefiind ... (vezi toată discuția)