avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sariti, ajutooor!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sariti, ajutooor!!!

ajutati un biet om, mic si prost. fostul proprietar(cel care fu' deposedat de casa prin decretul de natzion.) "imi miroase" ca isi va castiga in baza legii 10/2001 casutza cumparata de mine de la statul roman in 1996. ce ziceti, cum sa ies cu fata curata??? sa vand dreptul litigios??? il cumpara cucu??? nu serios, ma gandesc tot timpul. stiti bine ca cei in situatia mea nu vor fi niciodata despag. de statul nostru.:D
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:05, 26 Februarie 2007
vorbeste cu un notar bun. nu o sa-ti vina sa crezi ce solutii poate sa-ti dea.
Daca proprietarul a fost neglijent si nu si-a notat litigiul la Cartea funciara, vinde imobilul, daca esti proprietar pe el, bineinteles.
Dreptul litigios nu are sens sa-l vinzi - decat daca cumparatorul nu vrea neaparat casa.
Da' stii, nu?!, ca daca va castiga si se va intoarce impotriva cumparatorului o sa cam raspunzi potrivit obligatiei de garantie#-o
Da' pan-atunci.... mai e....
si l-a inscris in cartea funciara. asta e problema. si stiu si nu vreau sa raspund in fata cumparatorului care l-as gasi. alte cai ce mai avem? dreptul litigios nu-l pot vinde? n-am de gand sa ascund ca e in litigiu. poate gasesc un cumparator cu pile acolo unde trebuie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare marryy_lm marryy_lm Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act ... (vezi toată discuția)
Imobil-o parte sub litigiu..pot obtine hotarare de dezmembrare a celeilalte parti? cosy cosy Buna ziua, Am un imobil cu o parte din el aflat sub litigiu (un antecontract aflat in proces pentru validarea lui - ambele parti nu si-au indeplinit ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)