avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vinzare-cumparare

Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act medico-legal...etc...va rog sa-mi spuneti in situatia in care eu sau una din surorile mele dorim sa atacam la instanta acest contract de v-c,nepoata mai poate vinde pina la terminarea litigiului? Noi putem nota in cartea funciara ca imobilul e in litigiu? Mai exact putem opri vinzarea apartamentului pina la solutionarea procesului? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: marryy_lm , utilizator 09:37, 9 August 2012
Ne fiind ruda de gradul 1 cu vanzatoarea clauza de uzufruct este de ajuns pentru acest contract translativ de proprietate sa nu poata fi atacat .
Mama mai traieste? Ale cui sunt celelalte 50% din casa?
Mama inca mai traieste.Contractul de v-c s-a facut cu abitatie viagera,dar habitatia s-a constituit la apt nepoatei,nu la cel al bunicii.Doresc sa stiu daca eu sau sora mea in cazul in care vom cere la instanta anularea v-c putem nota litigiul in CF pentru a o impiedica pe nepoata sa vinda apt pina nu se va pronunta instanta.
In primul rand nu prea cred ca veti avea vreo sansa in instanta mai ales ca spuneti ca vanzarea s-a facut cu tot tipicul, inclusiv cu certificat medical. Faptul ca mama v-a vaduvit de ceea ce vi se cuvenea, asta nu inseamna motiv in instanta. In al doilea rand, fiind 2 proprietari, mama si nepoata, numai nepoata singura nu poate face nici un fel de vanzare. Ca atare, daca si mama si nepoata doresc sa vanda d-voastra nu prea aveti cum sa va impotriviti. Apoi cu notatul in Cartea Funciara, trebuie sa dovediti ca aveti o legatura cu imobilul respectiv. Nu sunteti mostenitoare, nu sunteti proprietar, practic nu aveti nici o legatura inteleg cu acea casa(vorbesc din punct de vedere legal !)Cred ca existenta unui litigiu din acest punct de vedere nu va fi admisa pentru a fi inregistrata in carte.
Cum sa nu fim mostenitoare? Sint fiica celei care a instrainat. Dar ceea ce eu vreau sa aflu e altceva: atunci cind exista un litigiu in instanta poate fi impiedicata vinzarea apt prin notarea in cartea funciara?numai prin fpatul ca e un proces pe rol poate fi notat in CF si ca atare apt nu s-ar mai vinde? Pt ca sint putini spre deloc cei care cumpara cu litigiu pe rol,mai ales daca trebuie s aplateasca la pietei pietei apt...

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare marryy_lm marryy_lm E urmatoarea situatie: bunica are cota de 50 % dintr-un apartament,cealalta cota de 50 % revenindu-i uneia dintre cele 2 fiice ale bunicii ,respectiv fiicei ... (vezi toată discuția)
Sunt coproprietar 50 % cu sora mea, 50% la apartamentul mostenit ... Michaela 65 Michaela 65 Sant coproprietar 50 % cu sora mea, 50% la apartamentul mostenit de la parinti. Sora mea poate instraina ( donatie) cota ei parte acum cand ne aflam in proces ... (vezi toată discuția)
Blocare carte funciara olaroiu olaroiu Buna seara, după admiterea acțiunii de revendicare imobiliara se poate cere blocarea CF-ului vecinului parat? Va multumesc! (vezi toată discuția)