avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare-cumparare

E urmatoarea situatie: bunica are cota de 50 % dintr-un apartament,cealalta cota de 50 % revenindu-i uneia dintre cele 2 fiice ale bunicii ,respectiv fiicei cea mica. . Bunica vrea sa vinda cota ei de 50% cu rezerva uzufructului nepoatei,care o va lua la ea acasa si va avea grija de ea pina la deces.
Am urmatoarea intrebare: pentru ca actul de vinzare-cumparare dintre bunica si nepoata sa nu fie atacat de fiica cea mare,se poate ca pe linga contractul de v-c cu rezerva uzufructului ,bunica sa mai incheie cu nepoata si un contract de intretinere ? Acest contract de intretinere se va inscrie ca sarcina in cartea funciara? Pentru ca nepoata,impreuna cu una din fiicele bunicii,care sint proprietare pe imobil ,vor sa vinda imobilul. Dar pentru ca fiica cea mare sa nu atace ulterior aceasta vinzare cu rezerva uzufructului va intreb ce acte se pot incheia pentru a putea dovedi ulterior in instanta daca va fi necesar ca nepoata nu numai ca a luat-o pe bunica la ea dar i-a asigurat toate cele necesare pina la deces.
Astept va rog un raspuns cit mai urgent.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare marryy_lm marryy_lm Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act ... (vezi toată discuția)
Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare paula38 paula38 Am o mare problema ,va rog din suflet ajutati-ma,astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil,merg insotiti la notariat de fiica lor ,acceasta prietena cu ... (vezi toată discuția)