avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

In baza unui testament doua surori raman cu averea bunicii(terenuri). Pe Legea 247/2005 s-a facut cerere pentru obtinerea titlului de proprietate pentru aceste terenuri. In anul 2006 terenurile au fost validate insa din cauza unor discutii intre surori nu s-a mai inaintat documentatia pentru obtinerea titlului de proprietate. In momentul de fata pentru obtinerea titlului de proprietate sunt necesare schite cadastrale. Pentru terenurile din intravilan nu ar fi prea complicat de executat aceste schite insa pentru cele din extravilan primaria nu are plan cadastral.
Va rog sa-mi comunicati daca se poate face partaj in astfel de conditii?
Totodata va mai intreb daca terenurile pot fi faramitate ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:47, 20 Aprilie 2010
da.. se poate.. daca terenurile sunt individualizate se poate
Se poate partaja orice bun, nu trebuie neaparat ca un teren sa fie dezmembrat/lotizat etc. Deci daca nu se poate imparti in natura ( parti egale), nu e nici o problema. Se poate plati o sulta pt compensarea contravalorii cotelor.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Si totusi va mai deranjez cu o intrebare. In astfel de conditii, unde se poate face partajul la notar sau in instanta ?
Va multumesc anticipat.
Daca se inteleg amiabil, la notar.
Daca exista "discutii" cum ati spus mai sus, in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face partaj folosind schite de cadastru? lauradafina lauradafina Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am hotarat sa facem succesiunea bunurilor imobile. In titlu figureaza 3 suprafete de teren aflate in extravilan si 3 ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii? iuli113 iuli113 am urmatorul caz:bunica decedata acum 2,5 ani,are o proprietate pe numele ei,sotul bunicii decedat acum cateva zile,cei proprietar in cf este bunica,cei 2 au ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)