avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vreau sa fiu expert contabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vreau sa fiu expert contabil

am terminat facultatea in stiinte economice specializarea management si as dori sa fiu expert contabil.....care ar fi procedura, trebuie sa dau vriun examen? ....pe unde trebuie sa merg ca sa ma autorizez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 21 Aprilie 2010
Buna seara.
Examen de acces la CECCAR .
Foarte greu,examen scris,se poate lua cu sansa .
Se da din contabilitate,fiscalitate,audit,evaluare,drept ,deontologie ,expertiza contabila.Cam atat.
Cel mai bine studiati site-ul CECAR.Are si forum.
Succes!
Profesia de expert contabil şi de contabil autorizat se exercită de către persoanele care au această calitate, în condiţiile prevăzute de OUG nr.65/1994.
1. Accesul la profesia de expert contabil şi de contabil autorizat se face pe bază de examen de admitere, la care să se obţină cel puţin media 7 şi minimum nota 6 la fiecare disciplină, efectuarea unui stagiu de 3 ani şi susţinerea unui examen de aptitudini la terminarea stagiului

2. Pentru a participa la concursul pentru profesia de expert contabil se poate prezenta persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are capacitate de exerciţiu deplină;
b) are studii economice superioare cu diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului;
c) nu a suferit nicio condamnare care, potrivit legislaţiei în vigoare, interzice dreptul de gestiune şi de administrare a societăţilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa ajung membru ccecar? analici analici Buna ziua ce trebuie sa faca un contabil autorizat sa devina membu CCECAR? Multumesc (vezi toată discuția)
Legislatie mirelaisofia mirelaisofia Buna ziua, vreau sa intreb legat de examnenul de expert contabil cu studii superioare, am 3 ani pe cartea de munca vechime cu studii superioare (deci ma ... (vezi toată discuția)
Inscriere ceccar cristinanca cristinanca sunt studenta in anul 2 si tin contabilitatea la 2 firme de ceva vreme dar nu pot semna bilantul si as vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc sa ma ... (vezi toată discuția)