Ma aflam in trafic,pe o strada cu o singura banda de mers.La o trecere de pietoni,nu am oprit auto sa acord prioritate pt. ca pietonul se afla pe trotuarul din partea stanga.Politia m-a tras pe dreapta,mi-a incheiat p v cu suspendarea permisului pe 30 de zile si amenda de240lei.CE MA SFATUITI SA FAC?
Contestati procesul verbal de contraventie daca considerati ca vi s-a facut o nedreptate de catre agentul constatator, exista vreun martor care a semnat procesul verbal de contraventie?
Aveti posibilitatea sa faceti plangere contraventionala impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la inmanarea/comunicarea acestuia. Plangerea se depune la judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia. Solicitati eliberarea unui certificat de grefa si cu acesta va prezentati la politie solicitand sa va restituie permisul pe perioada cat plangerea formulata se afla pe rolul instantei....
Din cece ce relatati rezulta ca ati gresit si ca ati fost sanctionat pentru aceasta.
In aceasta situatie,nu cred ca are rost sa contestati procesul verbal pentru ca nu prea aveti sanse sa castigati in instnta,decat daca acesta ar putea fi lovit de prevederile de nulitate prev.de art.16 si 17 din OUG nr.2/2001.