avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate cu puncte de lucru activitati diferite
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate cu puncte de lucru activitati diferite

Am o societate comerciala din 2003. In 2007 se modifica statutul firmei cu un nou punct de lucru in alt judet dar cu o activitate independenta de activitatea CAEN principala. IN 2010 intentionez sa declar un al 3-lea punct in lucru in aceeasi localitate din acel judet (pct 2) din nou facand adaugare de cod CAEN fiind o activitate separata independenta de celelalte 2 activitati. Am ales sa nu deschid alta firma si sa controlez aceasta activitate in cadrul firmei existente.Intrebarile sunt:
1. Fiind o firma cu 3 puncte de lucru si 3 activitati diferite si independente, cum pot alege activitatea principala a societatii?
2. Avand sediul intr-un judet si 2 puncte de lucru in altul ma poate afecta in sens negativ?
3. Ar fi necesar sa fac o marire al capitalului social, acum este de 200 RON. Care e criteriu de referinta pentru a ridica capitalul social?:sorry:

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:55, 22 Aprilie 2010
Activitatea principala reprezinta procentul cel mai mare de rulaje. Puteti avea in schimb autorizate mai multe ob de activitate, pentru fiecare pct de lucru in parte. Marirea capitalului social se face prin aportul asociatului/asociatilor(numerar sau in natura)
Sunt actionar unic in firma. Revin cu o intrebare:
Pentru ca firma are un capital social minim de 200 Ron ar fi necesar si din punct de vedere al ,,imaginii,, sa ridic acest capital. Nu am idee la ce valoare sa-l ridic sunt niste criterii pe care ar trebui sa le iau in considerare?

Va multumesc
Depinde de cat de importanta este imaginea pentru firma dv. si depinde totodata si de obiectul de activitate desfasurat. Dv stiti cel mai bine daca este necesara o marire a capitalului social. In ceea ce priveste valoarea consultati-va cu un economist.
Valoarea capitalului social nu are legatura cu "imaginea". Din punct de vedere contabil va poate avantaja marirea lui, intrucat ati putea constitui rezerve legale la o valoare mai mare si astfel dupa repartizarea profitului ati scuti plata impozitului pe profit.
Referitor la "imagine", cred ca s-a dus perioada cand conta valoarea capitalului social, ma refer la banci, intrucat acestea nu mai dau credite decat cu garantii si nu mai conteaza profitul si cat de mare e capitalul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii si cat ma costa infiintarea unui srl? law4ro law4ro Vreau sa imi fac o firma, si dupa ce am citit zeci de pagini de internet, sunt tot in ceata. Pot apela la intermediari, insa am hotarat sa fac eu totul, sa ... (vezi toată discuția)
Cad caen 2012 pentru activitate de import export morete, biciclete , si capitalul social minim pentru aceasta activitate iacobandreea30 iacobandreea30 Buna seara. Doresc sa infiintez o societate comerciala (srl ) cu activitate de import -export cu ridicata pentru achizitionarea de motorete, moped. etc. Ce ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat 2009 vioconta vioconta Nu am repartizat profitul aferent anului 2009, la o SC, SRL. 1)CAT TIMP POT STA CU ACEL PROFIT NEREPARTIZAT IN SOLD?????(este legal?) 2)as putea sa majorez ... (vezi toată discuția)