avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cota de Impozit pe dividende?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cota de Impozit pe dividende?

:-/#-o:((

Situatia:
srl cu doi asociati 25% respectiv 75%
obiect activ caen 7414: consultanta......
platitoare de impozit pe profit, achitat in trim III 2006.
cifra de afaceri peste 100.000 euro.

care e cota de impozit pe dividende de la 01.01.2007?
cum se calculeaza dividendele de plata si respectiv impozitul pe dividende?
cum se distribuie dividendele?
dividendele se trec in bilantul de sf an 2006? ctb meu imi solicita AGA pentru stabilirea distribuirii dividendelor, inainte de a viza bilant la finantze. e corect?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 11:19, 28 Februarie 2007
Dividendele se distribuie asociaþilor proporþional cu cota de participare la capitalul social vãrsat, dacã prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Acestea se plãtesc în termenul stabilit de adunarea generalã a asociaþilor sau, dupã caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai târziu de 6 luni de la data aprobãrii situaþiei financiare anuale aferente exerciþiului financiar încheiat.

adunarea generalã este obligatã>sã fixeze dividendul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende. care e cota de impozit pe dividende? anx anx :((#-o:-/ situatia: srl cu doi asociati 25% respectiv 75% obiect activ caen 7414: consultanta...... paltitoare de impozit pe profit, achitat in trim III ... (vezi toată discuția)
Distributie dividente Emiliap Emiliap Daca AGA a unui SRL hotaraste cu ocazia aprobarii bilantului in Martie distribuirea profitului anului precedent in procent de 40 %, restul de 60 % ramane ... (vezi toată discuția)
Termen de plata a dividendelor robertsega32 robertsega32 In ce termen trebuie platite dividendele la o societate care estre tranzactionata pe Rasdaq? Multumesc (vezi toată discuția)