avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pe cumpararea unui produs
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pe cumpararea unui produs

Buna seara, sunt o persoana publica si doresc sa cumpar un aparat din Italia de la o firma, doar ca mi s-a spus ca pe langa transport trebuie sa platesc si 20% TVA. As dori sa ma lamureasca cineva cum este cu plata TVA deoarece stiu ca aceasta taxa este inclusa in pretul produsului achizitionat.
Cel mai recent răspuns: Marie_Ann , utilizator 12:35, 21 Aprilie 2010
Am omis sa spun ca nu am firma si cum as putea sa beneficiez de acel TVA redus care se aplica atat in Italia cat si in Romania si in alte tari atat europene cat si din afara Europei
Aveti calitatea de consumator final, fiind persoana fizica, deci locul de impozitare (TVA) este la furnizor, adica in Italia. Din ce relatati nu rezulta de ce acel aparat ar beneficia de un regim de TVA redus.
Deoarece acel produs este deja utilizat iar pentru acest fapt ma gandeam ca as fi putut beneficia de acel TVA redus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto ... cristimarian cristimarian buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto second hand, cum se pot vinde masinile care le achizitionez de la persoane fizice catre alte ... (vezi toată discuția)
Servicii transport mandrut mandrut Achizitionez de la o firma din Franta, produse fabricate in Brazilia si aduse cu vaporul in Italia. Produsele le achizitionez in conditia FCA port Italia. ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)