Pentru a decide cu privire la incredintarea copiilor minori, instanta de judecata este obligata sa ii asculte pe parinti, sa solicite un referat din partea autoritatii tutelare de la domiciliul fiecaruia dintre soti (daca la desfacerea casatoriei nu mai locuiau impreuna) si, daca minorul a implinit 10 ani va fi audiat si el. In general, parintii se invoiesc asupra incredintarii copilului, va sfatuiesc sa discutati in acest sens si sa ajungeti la o intelegere.
Imposibil sa nu gasiti persoane care va stiu situatia direct sau indirect.Probele pe care le puteti administra sunt:proba cu interogatoriul paratului, inscrisuri, martori si obligatoriu ancheta sociala.
Ce fac daca intelegerea initiala din momentul divortului nu mai este respectata de catre una din parti (respectiv mama).Am un baitel de 6 ani pe care am fost de acord sa-l creasca mama.Aceasta insa il lasa in grija parintilor si-l viziteaza doar saptamanal,il ia cateodata si in casa concubinului,etc Ce sanse am sa redeschid proces de incredintare a minorului.,
In principiu puteti formula o actiune de rencredintare minor, insa nu va sfatuiesc sa promovati aceasta actiune daca nu a trecut minim un an de la ramanrea definitiva si irevocabila a hotararii de divort, pentru ca la luarea masurii de incredintare instanta a avut in vedere anumite imprejurari, iar dvs. va trebui sa dovediti prin probele administrate ca tocmai aceste imprejurari avute in vedere de instanta s-au schimbat.
Probe:-interogatoriu parata, martori-2, inscrisuri, ancheta sociala.;)
Reancredintare minor
mariusbe
Buna ziua
Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat.
Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu.
De aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor
john25
Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)