avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solicitare incredintare minor si supunere la plata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solicitare incredintare minor si supunere la plata pensiei alimentare

Buna ziua,
in anul 2010,in urma divortului, minora de10ani a fost incredintata mamei de comun acord.In decursul celor doi ani care s-au scurs de la pronuntarea divortului fosta sotie impreuna cu fiica(cateodata si fara ea!)a locuit in 5 locuri diferite,in localitati diferite, una dintre locatii fiind chiar in afara tarii(uitand sa anunte ca pleaca din tara desi avem un program de vizitare bine stabilit),copilul fiind obligat sa schimbe scoala tot de atatea ori.In decursul ultimului an i-a facut bagajele de 2ori(o data pentru o luna si inca o data pentru 4luni)si mi-a lasat o mie motivand ca daca nu o va duce sa locuiasca la niste rude batrane sau daca nu o lasa pe strada deoarece ea nu se descurca cu doi copii avand inca unul provenit dintr -o relatie infiripata in perioada divortului.In perioada cat a locuit la mine, eu am intretinut-o si am continuat sa platesc pensie alimentara ,pensie de care fiica mea nu a beneficiat .De alocatia copilului tot fosta sotie a beneficiat.As dori sa mi se incredinteze copilul mie si sa plateasca fosta sotie pensie alimentara.V as ruga sa- mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa mi se incredinteze copilul?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:40, 9 Octombrie 2012
Actiune in instanta pentru reincredintarea minorei si obligarea fostei sotii la plata pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
avLeon, utilizator
Formulati actiune prin care solicitati stabilirea locuintei minorei la domiciliul dvs. exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorei si obligarea paratei la plata acesteia .
Actiunea poate fi admisa in contextul in care veti proba ca de la data luarii masurii de incredintare catre mama, au intervenit imprejurari noi de natura sa conduca instanta la modificarea masurii luate initial, avandu-se in vedere interesul superior al minorei.
Art. 403. -c.civ.
În cazul schimbării împrejurărilor, instanța de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile și îndatoririle părinților divorțați față de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinți sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituției de ocrotire, a instituției publice specializate pentru protecția copilului sau a procurorului.
Probe:- inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, ancheta psihosociala, ascultarea minorei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand o hotarare emisa de instanta este incalcata de fostul sot ? jewelled jewelled Am intentat divort in februarie 2009 din motive de violenta familiala si acesta s-a finalizat in septembrie 2009. Desi a fost doar divort fara partaj, fostul ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor mihamiha14 mihamiha14 Buna ziua! In urma divortului de fostul sot,minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare,iar tatal cu obligatia la pensia alimentara de doar ... (vezi toată discuția)