Nu este destul de clar, o parte sustin ca se plateste impozit forfetar si de catre firmele infiintate in 2010 iar o parte sustin ca nu se plateste.
Cum o fi?
Conform normelor firmele infiintate in cursul anului nu intra sub incidenta art.18 alin. 2 pentru anul in care se inregistreaza la ORC, cititi art.18 dar si normele art.11 ^6 . Se aplica la fel ca si pentru cele infiintate anul trecut (2009).
11^6. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, însă aceştia sunt obligaţi la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal.
~~~
ART. 18
Impozit minim
2) Contribuabilii, cu excepţia celor prevăzuţi la alin. (1), la art. 13 lit. c)—e), art. 15 şi 38, în cazul cărora impozitul pe profit este mai mic decât suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzătoare, prevăzute la alin. (3), sunt obligaţi la plata impozitului la nivelul acestei sume.
Concluzie: daca anul infiintarii este 2010, impozitul pentru anul 2010 va fi cel rezultat din calcul .
@ Magda , unii cica s-au dus la administratie cu declaratii pentru firmele infiintate in 2010 si nu le-au primit aia pentru ca "domniile lor" considera ca doar pentru anul 2009 a fost valabil acest articol #-o, eu mi-am facut copii dupa norme pentru fiecare administratie , sa vezi ce lectii fac cu ei
Mihaela , interpretarea cred ca excede codul , pentru ca nu specifica anul , de aceea am si postat textul din norme
Sint si eu curioasa sa vedem cum se aplica . :)
@mihaela - cum adica sa nu le primeasca. astia sunt nebuni.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit forfetar
ga-ga
Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)