avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit forfetar

Bună ziua !

Impozitul forfetar se plătește în primul an de activitate al firmei? Dacă da, sunt obligat (sau este doar o variantă) să-l plătesc trimestrial?
Cel mai recent răspuns: calin.AVRAM , utilizator 11:59, 8 Iulie 2010
Societăţile nou înfiinţate nu plătesc impozit minim în 2010

Conform Normelor de aplicare ale Codului Fiscal, contribuabilii înfiinţaţi în anul 2010 plătesc impozit pe profit dar nu plătesc impozitul minim.

Această prevedere este inclusă în pct.11^6 din normele de aplicare ale Codului Fiscal pentru art.18:

"11^6. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, însă aceştia sunt obligaţi la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal."

mc
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters109653, utilizator
Revin cu aceeași întreabare, legată de impozitul forfetar. Inițial contabila mi-a spus că se plătește acest impozit forfetar și în cazul meu, dar, la insistențele mele, a întrebat și la Finanțe, răspunsul fiind același: că se plătește.

Există varianta în care într-o situație puțin neclară, și cei de la Finanțe să răspundă cam cum îi avantajează? Pentru că mie mi se pare foarte clar citatul dvs legat de art 18

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar 2010 calin.AVRAM calin.AVRAM Revin cu o discuție precedentă, legată de impozitul forfetar pentru anul 2010 la societăți înființate in anul 2010. Întrebarea este dacă o ... (vezi toată discuția)
Firmele infiintate in 2010 platesc impozit minim(forfetar) Development Training Consulting Development Training Consulting Nu este destul de clar, o parte sustin ca se plateste impozit forfetar si de catre firmele infiintate in 2010 iar o parte sustin ca nu se plateste. Cum o fi? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firma nou infintata! distribution distribution Buna ziua, este cineva in cunostiinta de cauza care sa-mi spuna daca trebuie sa platesc impozit minim in cazul in care am o firma infintata anul acesta in feb ... (vezi toată discuția)