Societăţile nou înfiinţate nu plătesc impozit minim în 2010
Conform Normelor de aplicare ale Codului Fiscal, contribuabilii înfiinţaţi în anul 2010 plătesc impozit pe profit dar nu plătesc impozitul minim.
Această prevedere este inclusă în pct.11^6 din normele de aplicare ale Codului Fiscal pentru art.18:
"11^6. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, însă aceştia sunt obligaţi la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II "Impozitul pe profit" din Codul fiscal."
Revin cu aceeași întreabare, legată de impozitul forfetar. Inițial contabila mi-a spus că se plătește acest impozit forfetar și în cazul meu, dar, la insistențele mele, a întrebat și la Finanțe, răspunsul fiind același: că se plătește.
Există varianta în care într-o situație puțin neclară, și cei de la Finanțe să răspundă cam cum îi avantajează? Pentru că mie mi se pare foarte clar citatul dvs legat de art 18
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.