avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit forfetar pentru firma nou infintata!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit forfetar pentru firma nou infintata!

Buna ziua, este cineva in cunostiinta de cauza care sa-mi spuna daca trebuie sa platesc impozit minim in cazul in care am o firma infintata anul acesta in feb 2010?

Din cate stiam pana acum nu trebuia platit in primul an de contribuabilii nou infintati.

Am fost azi la finante si doamna de acolo mi-a zis ca trebuie declarat si platit chiar daca sunt nou infintat, ba mai mult trebuie si din urma pe ultimile 3 luni

Poate cineva sa ma ajute? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: distribution , utilizator 22:37, 27 Iulie 2010
In cazul in care ar trebui platit pot inchide firma sau nu-mi dau dreptul pana cand nu platesc impozitul?
NU trebuie sa platiti impozitul minim daca sunteti infiintat in cursul anului 2010 !
"Doamna de la finante" nu are dreptate sa va ceara sa platiti impozitul minim.

BAZA LEGALA:
Legea nr.571/2003 Codul fiscal, art.18;
HG 44/2004 Normele la codul fiscal, pct. 11 indice 6.

NOTA:
In schimb sunteti obligat la plata impozitului pe profit (in masura in care obtineti profit ) incepand cu data infiintarii !

CONCLUZIE:
Firmele infiintate in anul 2010 nu platesc impozitul minim definit la art.18 din Codul fiscal, in schimb in situatia in care obtin profit incepand cu data infiintarii ( 2010)datoreaza impozit pe profit determinat si virat conform Codului fiscal.
Nu trebuie platit. Cred ca s-a referit la impozitul pe profit determinat.
cip200 a scris:

Nu trebuie platit. Cred ca s-a referit la impozitul pe profit determinat.

Dansa asa mi-a zis ca a venit "o lege noua" care obliga si contribuabilii nou infintati la plata impozitului minim in primul an fiscal.

Am intrebat acest lucru la finante intrucat auzisem ceva despre acest lucru de la doamna contabila, dansa ma si sfatuit sa intreb la finante despre acest lucru si mi s-a dat acest raspuns.

Din acest motiv nu stiu ce sa cred, si eu stiam acelasi lucru ca si dvs insa nu gasesc noua baza legala, cea noua unde sa fie specificat acest lucru.
Am intrebat acest lucru la finante intrucat auzisem ceva despre acest lucru de la doamna contabila, dansa ma si sfatuit sa intreb la finante despre acest lucru si mi s-a dat acest raspuns.

Pai daca contabila va pune pe dvs sa intrebati ma intreb chiar este contabil ?
Raspuns nu trebuie sa platiti impozitul minim

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar 2010 calin.AVRAM calin.AVRAM Revin cu o discuție precedentă, legată de impozitul forfetar pentru anul 2010 la societăți înființate in anul 2010. Întrebarea este dacă o ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar DanTur DanTur Buna Ziua ! Sunt nou pe aici si as dori un raspuns la o chestiune de impozitare : Am o societate cum au multi din Romania pe care am infiintat-o de dragul de a ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar calin.AVRAM calin.AVRAM Bună ziua ! Impozitul forfetar se plătește în primul an de activitate al firmei? Dacă da, sunt obligat (sau este doar o variantă) să-l plătesc ... (vezi toată discuția)