avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONVENTIE SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONVENTIE SOMAJ

O persoana care are peste 45 ani este angajata de o societate, acea societate a incheiat cu somajul o conventie pt subventii acordate de somaj timp de un an .Dupa acel an angajatul poate sa-si dea demisia si sa fie angajat de o alta societate.Intrebarea mea este: cea de-a doua societate dupa o luna de zile poate sa-l dea in somaj(in aceasta luna fiindu-i platite impozitele la stat aferente salariului) ? Sau dupa o perioada de un an?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:06, 21 Aprilie 2010
Salariatul in cauza poate beneficia de indemnizatie de somaj daca ii inceteaza contractul individual demuncadin motive neimputabile lui si daca are lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni (nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Acordarea ajutorului de somaj daca este o perioada mai mica de 12 luni sammy44 sammy44 Este posibila acordarea ajutorului de somaj daca nu am un an intreg la ultimul loc de munca? Pot sa obtin cele 12 luni printr-o cerere de concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)