Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 luni si din data de 01.01.2010 am intrat in concediu medical pentru o sarcina cu probleme.Firma nu mi-a oferit concediul de risc maternal asa ca am fost nevoita sa-mi iau concediu de la medic.Pana acum angajatorul nu mi-a platit concediul medical cu motiv ca e criza si nu are bani, si am aflat ca nu mi-au platit nici impozitele la cas cu toate ca mi-au oferir adeverinta in fiecare luna cum ca au platit taxele.Imi este teama ca nu voi beneficia de concediul de maternitate din cauza asta.Ce se poate face in privinta asta si daca ma afecteaza faptul ca ei nu au platit impozitele cu toate ca mi-au dat adeverinte.Multumesc
1. Concediul de risc maternal nu este acordat de angajator ci de medic si este platit de catre angajator dar nu din banii lui ci din banii Casei de Sanatate.
2. OUG 158/2005 (privind concediile medicale) spune:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
3. Asadar faceti o sesizare la Casa de Sanatate in care aratati si neplata contributiilor lunare.
Refuzul platii cm
RocsanaP
Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele
212
:O:OBUNA, VAS RUGA SA MA AJUTATI CU O PROBLEMA.SUNT INSARCINATA IN LUNA A-V-A SI MI-AM LUAT CONCEDIU DE RISC DIN A-VIII-A SAPTAMANA,DEOARECE DR. MI-A ITERZIS ... (vezi toată discuția)