Buna ziua .Am si eu o nelamurire in urmatorea fapta .Doua grupuri au fost implicate
intr-un scandal iar politia a aplanat conflictul.In urma acestui conflict s-a intocmit dosar penal ptr. ultraj si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii publice.
Domnii de la politie dupa ce au aplanat conflictul a cerut ca una dintre persoane care nu participase la acest scandal sa-i insoteasca pina la postul de politie ptr. a incheia un proces verbal spunindui-se ca nu o sa fie citat ca martor decat ca ei au nevoie de un martor constatator sau asistent ceva de genu.Dupa o perioada de timp a primit citatie sa se prezinte la postul de politie,s-a prezentat si a ramas surprins cand la intrebat pe martor daca isi mentine declaratia.Martorul a intrebat ce declaratie ca el nu stie de nici o declaratie si sa-i citeasca declaratia.In acesata declaratie scria ca el vazut exact totul de la inceput si pina la sfirsit lucru care nu era adevarat.Deci domnul agent ptr .ca el a scris declaratia respectiva iar martorul decat a semnat.Martorul a spus ca el nu a fost de fata la acest scandal si el a aparut
in momentul cand se aplanase deja conflictul.Deci se poate considera marturie
mincinoasa daca martorul nu a declarat scris nimic in prima declaratie iar in declaratia tip aduce la cunostinta organelor de politie ca i s-a spus sa semneze prima declaratie ca el este defapt decat un martor constatator sau asistent.
Va multumesc.
In aceasta situatie nu se poate discuta despre infractiunea de marturie mincinoasa ,in sensul prevederilor art.260 c.pen
Insa,partea dezavantajata,impreuna cu martorul,daca poate dovedi atitudinea politistului,astfel cum aratati dvs,poate formula impotriva acestuia plangere penala pentru abuz in serviciu
Martor
FFLORICEL
In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)