avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce solutie am sa imi recuperez banii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce solutie am sa imi recuperez banii?

buna ziua
am lucrat ca secretara cu acte in regula la o firma timp de 4 ani. la un moment dat am avut un control de la finante, control care s-a lasat cu multe amenzi una chiar de 10.000 ron care trebuia achitata in 48 de ore sau administratorii riscau sa intre la racoare (sau cel putin asa mi s-a spus mie). am fost de acord sa fac un imprumut in nume personal la o banca, credit rezolvat mai rapid cu ajutorul lor (al administratorilor). mi s-a spus ca achitarea creditului se va face in maxim 2-3 luni cu banii ce vor intra din dep de marketing (contracte de publicitate etc.).
zis si facut.....am incheiat contract cu banca pt 3000 E, contract pe 10 ani.iar intre mine si FIRMA s-a incheiat o hartie in care declar ca sunt de acord ca banii imprumutati in nume personal de la banca sa fie utilizati ca aport asociat de catre unu din administratori, urmand ca ratele sa fie achitate de catre FIRMA pe toata durata contractului. (am crezut atunci ca e doar o hartie pe care sa o am la mana in caz de ceva......acum nu stiu cat ma poate ajuta)
asta se intampla in martie, in luna sept a aceluias an, administratorii au vandut societatea comerciala unei terte persoane (cu active si pasive zic ei), care ar fi trebuit sa achite ratele in continuare. (am acasa o copie a procesului verbal in care i se prezinta situatia de datorii a firmei catre terte persoane, semnata de cei 2 fosti administratori si noul proprietar al firmei )
luna de luna trebuia sa dau f multe telefoane sa primesc banii pt rata, deja au trecut 4 ani din cei 10 si majoritatea ratelor au fost achitate de catre cel care i-a folosi ca aport asociat in firma. Acum, cred ca s-a plictisit ca are restante 4 luni la banca (din care 2 luni achitate de catre mine sa nu intru in CRB).
problema mea este ca eu sunt in concediu prenatal, nu mai pot sa ii sun si sa umblu dupa banii aia luna de luna, as vrea sa stiu daca este vreo posibilitate sa ii dau in judecata, tinand cont ca administratorul care a folosit banii este la randul lui in proces cu noul adm.
am consultat un avocat si zicea ca este posibil sa ii dau in judecata pt abuz de incredere si inselatorie DAR imi trebuie o inregistrare in care sa recunoasca faptul ca era vorba de un imprumut doar pt 2-3 luni si nu pe toata durata coontractului. ideea e ca hartiile mele sunt datate 2004, nu cumva dupa 3 ani li se pierde valabilitatea ?
as avea ceva sanse sa castig procesul?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 13:26, 21 Aprilie 2010
depinde cum ati redactat aceea hartiuta de mana, ce clauze sunt cuprinse in ea.
consultati un avocat.
ioana_cristea a scris:

depinde cum ati redactat aceea hartiuta de mana, ce clauze sunt cuprinse in ea.
consultati un avocat.

atat scrie in ea ca eu sunt de acord ca banii imprumutati in nume personal sa fie folositi de X ca aport asociat in SC .....SRL, ratele urmand sa fie achitate de SC .....SRL pe toata durata contractului. semneaza jos cei 2 administratori de atunci ai firmei.
am fost la 2 avocati din oras, si mi-au spus ca nu am nici o sansa de castig (apoi am aflat ca sunt prieteni cu dl X in cauza......Dl X fiind o persoana destul de cunoscuta in oras), de aceea nu mai am incredere in av din oras si am vb cu un av din bucuresti care mi-a zis ca as putea castiga (dar nu i-am aratat hartia in care X vinde activele si pasivele SC.....SrRL catre noul adm....si nu stiam ca X este in proces cu noul adm). vreau sa stiu daca procesul in care sunt implicati vechiul si noul adm ma poate afecta pe mine.
si sa-l dau in judecata in bucuresti, o sa-mi fie greu sa ma prezint tinand cont ca trebuie sa nasc in max 2 sapt.
multumesc
acea hartie contract intre dvs si firma e in derulare pe perioada contractului dvs cu banca, deci nu e prescris nimic, dar conteaza cum a fost conceputa
partea proasta e ca dvs ii sunteti datoare bancii, cum firma e datoare cu ratele catre dvs. consultati un avocat care sa va vada hartiile si sa va sfatuiasca cum sa actionati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut acordat - procedura legala? Nina1 Nina1 Este incheiat legal un contract de imprumut realizat intre 3 parti, astfel : 1parte - .persoana fizica in calitate de imprumutant, a2a parte - .persoana ... (vezi toată discuția)
Caz de insolventa ciudat asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X am de recuperat de la SC Y aflata in insolventa , respectiv lichidare in prezent o suma de bani+ penalitati proveniti dintr-o factura ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala pasiva ion minca ion minca Am un proces pe rol pentru rezolutiune contract cu o firma. Firma nu si-a indeplinit obligatiile contractuale dar in plus administratorul a intervenit abuziv ... (vezi toată discuția)