avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CAZ DE INSOLVENTA CIUDAT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CAZ DE INSOLVENTA CIUDAT

Buna ziua !

SC X am de recuperat de la SC Y aflata in insolventa , respectiv lichidare in prezent o suma de bani+ penalitati proveniti dintr-o factura avans marfa , in urma careia nu am primit nici marfa si nici banii inapoi , conform contract semnat intre administratorul X si administratorul cu drept de semnatura in firma Y , care este conform contract raspunzator si ca fidejusor , persoana fizica cu bunuri mobile si imobile . Rog respectuos urmatoarele informatii :
1. Adminstratorul judiciar nu prezentat situatia contabila din care sa reiasa ce a facut SC Y in decurs a ultimii 3 ani , conform legii insolventei ( peste 1 an de zile de la deschiderea insolventei , respectiv 3 luni de la hotarirea impusa de tribunal ) ; in acest caz cui reclam aceasta problema dezinteresata a administratorului judiciar ?
2. Pot sa deschid proces penal de inselaciune impotriva persoanei fizice - adm. cu drept de semnatura al SC Y ( X am platit a marfa in avans catre Y , iar Y a facut inselaciune motivand ca nu are marfa si nici banii sa dea inapoi ) , in calitate de fidejusor cu bunuri mobile si imobile , conform contract V-C sau trebuie sa astept sa se termine procesul de lichidare ?
3. Aceasta persoana va raspunde penal sau civil ( inchisoare ) in cazul in care nu are cu ce sa plateasca debitul ( ex. bunurile mobile si imobile sint executate de banci care au de recuperat debite cu ipoteca iar alte bunuri personale pe care nu am cum sa le cunosc le da donatie la fiu , sot sau nu declara ca sunt ale ei ) ?
4. Poate obliga faptic legea ca aceasta persoana sa dea cota parte din salariul ei obligatoriu din datorii catre SC X sau adm . al SC X ( daca v-oi exista ca firma pina cand o sa primesc vreodata bani de la Y ) ? Daca Y pleaca din tara nu i se intimpla nimic ?
5. In cazul in care pot sa deschid proces penal sau civil ma adresez judecatoriei sau tribunalului pt. proces impotriva pers. Y ?

Rog respectuos raspuns !

Alte discuții în legătură

Sanse de recuperare debit cu noul cod fiscal din 05.2010 asbinvest asbinvest Buna ziua ! A. Am cumparat ca persoana juridica ( X - actionar 100% , administrator 100% , autorizat 100% pentru specimen semnatura bancara ) marfa cu ... (vezi toată discuția)
Caz de faliment firma asbinvest asbinvest Buna ziua ! Am de recuperat ca debitor , administrator de firma de la la o firma aflata in procedura de faliment o anumita suma . De la inceperea ... (vezi toată discuția)
Reorganizare??? buburuza buburuza soc X, are o creanta imensa fata de soc Y, in urma unor discutii s-a hotarat sa se returneze marfa achizitionata de la soc.Y, asftel Y nu mai are nicio ... (vezi toată discuția)