avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CAZ DE FALIMENT FIRMA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CAZ DE FALIMENT FIRMA



Buna ziua !

Am de recuperat ca debitor , administrator de firma de la la o firma aflata in procedura de faliment o anumita suma .
De la inceperea actiunii de insolventa , respectiv faliment administratorul judiciar ne-a chemat de 3 ori la sedinte de intrunire pentru a ne prezenta situatia firmelor cu bani de recuperat , respectiv inceperea procedurii de faliment si executarea silita a doua imobile ale caror conditii de vanzare sunt impuse de debitorul principal ( banca) cu conditii stabilite de acea banca in defavoarea celorlalti debitori ( valoare pornire licitatie , scaderea valorii licitatiilor acelor 2 imobile pina la 50% din pretul de pornire la a treia licitatie ) ; s-a depus contestatie in tribunal de 2 debitori minoritari dupa care sentinta finala a fost ca nu se poate anula procedura de executare impusa de acea banca ( debitor principal - imobilele sunt pe ipoteca bancii dar procedura este de maniera de a castiga banca acele imobile cu sume derizorii in final ) .
Doresc sa aflu urmatoarele :
1. ce se poate face in acest caz ?
2. de 8 luni adminstratorul judiciar nu ne-a prezentat situatia financiar contabila a firmei in faliment ( bilanturi , expertiza financiar contabila ) pentru a afla daca aceasta a scos bani ilegal din firma , respectiv vinde bunuri sub pretul pietei si a incalca legea insolventei ; motivez ca aceasta firma in faliment a vandut un imobil aflat sub ipoteca altei banci , sub pretul pietei cu acordul ei , cu 30-45 zile inainte ca acesta firma sa-si declare insolventa ; am pus aceasta problema administratorului judiciar si a spus ca nu este problema lui ??????
Cui ma adresez in scris sa reclam acest adminstrator jucidiciar pentru incalcarea legii insolventei , conform celor mentionate m-ai sus ?
Cum pot sa aflu valoarea sumei cu care s-a vandut acel imobil la notariatul unde a avut tranzactia ? ( nu cumva e treaba administratorului judiciar care castiga 10% + 1000 lei / luna aprobat de tribunal pentru care nu face nimic )
3. Cu aceasta firma in insolventa am contract de v-c prin care este stipulat ca administratorul firmei cu drept de semnatura raspunde si cu bunurile personale de pe persoana fizica ; cand pot sa deschid proces impotriva acestei persoane pentru recuperare bani in situatia in care de pe firma ei nu m-ai pot recupera nimic ?
Ce sanse sunt si ce taxe de timbru procentuale trebuie sa platesc in cazul in care dupa procedura de faliment nu am ce recuperez si trebuie sa deschid proces pe persoana fizica , conform contractului de v-c.

Astept respectuos un raspuns !
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 20:05, 8 Aprilie 2011
cam multi debitori in speta asta !!! creditorii pe unde i-ati ascuns ???
oricat ar vrea cineva sa va ajute cred ca este imposibil din cum ati formulat si explicat speta !!!
Mergeti la un avocat neaparat
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
bossman, utilizator
banii se recupereaza de la firma.
daca nu recuperati de la faliment, din pacate de la persoana fizica nu aveti ce recupera, pentru ca nu va datoreaza nimic
Buna ziua !
Firma debitoare aflata in insolventa are semnat , stampilat si inserat in contractul de v-c ca raspunde si cu bunurile personale .
Cum procedez daca juridic daca din faliment nu obtin nimic ?
Eu am platit bani in avans pe o marfa si in final am beneficiat de inselaciune ?
adica cine anume raspunde cu bunurile personale asociatii/ administratorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de insolventa asbinvest asbinvest Buna ziua ! Am de recuperat ca debitor , administrator de firma de la la o firma aflata in insolventa o anumita suma . De la inceperea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri mirela_man mirela_man Daca am achizitionat pe firma , care acum este insolventa, un apartament care nu este platiti in totalitate la banca, il pot vinde in mod normal fara a- scoate ... (vezi toată discuția)
Caz de insolventa ciudat asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X am de recuperat de la SC Y aflata in insolventa , respectiv lichidare in prezent o suma de bani+ penalitati proveniti dintr-o factura ... (vezi toată discuția)