Buna ziua
Stie cineva sa ma lamureasca asupra contributiei la CAS pe care trebuia sa o plateasca angajatorul, pentru grupa II-a de munca ?
Mai explicit : am citit ordinul 50/1990, 1223/1990 si etc., inclusiv legea 19/2000 dar ce nu stiu eu : Practic, angajatorul trebuia sa plateasca un CAS diferentiat pentru salariatii din grupa II-a inainte de 1990 ? dar dupa 1990 ?
Sau insusi faptul ca de ex. un sofer care a lucrat pe un santier de constructii-montaj, pe o autobasculanta cu un tonaj mare ( mai mult de 4 sau 10 tone), poate fi inclus in grupa II-a de munca?
Daca nu am fost destul de explicita, pot reveni cu amanunte.
Multumesc mult celor ce-mi vor raspunde si pentru toti vizitatorii acestui site, toate urarile de bine.
psiholog Olga Spiridon
In carnetul de munca sunt trecute aceste sporuri pana la 1 ian 2011. Dupa aceasta data, sporurile s-au platit in continuare si sunt trecute pe adeverinta emisa de societate.
Insa pentru aceste sporuri societatea nu a platit CAS diferentiat si nici nu este autorizata cu privire la grupele I si II de munca. In aceste conditii, casa de pensii nu accepta adeverintele emise de angajator la calculul pensiei!