avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributii CAS pentru grupa II-a de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributii CAS pentru grupa II-a de munca

Buna ziua
Stie cineva sa ma lamureasca asupra contributiei la CAS pe care trebuia sa o plateasca angajatorul, pentru grupa II-a de munca ?

Mai explicit : am citit ordinul 50/1990, 1223/1990 si etc., inclusiv legea 19/2000 dar ce nu stiu eu : Practic, angajatorul trebuia sa plateasca un CAS diferentiat pentru salariatii din grupa II-a inainte de 1990 ? dar dupa 1990 ?
Sau insusi faptul ca de ex. un sofer care a lucrat pe un santier de constructii-montaj, pe o autobasculanta cu un tonaj mare ( mai mult de 4 sau 10 tone), poate fi inclus in grupa II-a de munca?
Daca nu am fost destul de explicita, pot reveni cu amanunte.
Multumesc mult celor ce-mi vor raspunde si pentru toti vizitatorii acestui site, toate urarile de bine.
psiholog Olga Spiridon
Cel mai recent răspuns: Florescu Madalina , utilizator 10:05, 2 Aprilie 2013
In carnetul de munca sunt trecute aceste sporuri pana la 1 ian 2011. Dupa aceasta data, sporurile s-au platit in continuare si sunt trecute pe adeverinta emisa de societate.
Insa pentru aceste sporuri societatea nu a platit CAS diferentiat si nici nu este autorizata cu privire la grupele I si II de munca. In aceste conditii, casa de pensii nu accepta adeverintele emise de angajator la calculul pensiei!

Multumesc
Nu accepta pentru a se lua in calcul perioada ca fiind lucrata in conditii deosebite sau speciale de munca .. insa sporurile se pot lua in calcul.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, as dori sa știu dacă funcția de șef depozit poate ... ionut 2384 ionut 2384 Bună ziua, as dori sa știu dacă funcția de șef depozit poate beneficia de grupa a 2a de munca .Menționez că am lucrat intr un șantier dintr-o unitate ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii contestă inregistrarea din carnetul de muncă Dan2016 Dan2016 Deși carnetul de muncă are explicit consemnată, autentificată si certificată mențiunea privind încadrarea în \"Grupa a II-a de muncă\", casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie - perioada lucrata in grupa ii de munca nevalorificata Elenacristina Elenacristina Buna seara, am primit decizia privind acordarea pensiei de invaliditate (cod pensie N22) de 2 zile si nu inteleg de ce la calculul stagiului de cotizare in ... (vezi toată discuția)