am avut un accident de circulatie soldat cu moartea victimei.accidentul s-a produs din cauza ca s-a rupt puntea spate a masinii,am derapat si am lovit victima care ulterior a decedat. Mi s-au recoltat probe biologice si s-a stabilit o alcolemie de 0,55 mg/l,deci sub 0,80. sunt acuzat de ucidere din culpa.In ce conditii mai pot spera la recuperarea permisului sau in caz de anulare ,cand pot sustine cel mai devreme examen ptr obtinerea permisului? am avut cat BE,CE.Mi s-a eliberat dovada fara drept de circulatie.
Un avocat bun specializat in drept penal ar putea sa va ajute sa scapati cu o amenda, tinand cont de faptul ca accidentul s-a produs dina cauza faptului ca s-a rupt puntea din spate a masinii, insa va conta foarte mult si starea in care era masina, daca avea inspectia periodica efectuata, etc. Una peste alta aveti o sansa insa fara avocat va va fi foarte greu sa profitati de ea.
Conform legii, veti putea sustine un nou examen pentru obtinerea permisului, dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Permisul va fi anulat de catre instanta de judecata , in mod obligatoriu.
Redobandirea va avea loc in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.
Uciderea din culpa prevede ca unica pedepasa inchisoarea , asa ca amenda penala nu poate fi aplicata.
Insa aceasta pedeapsa cu inchisoarea poate fi individualizata prin suspendarea conditionata a executarii acesteia , in temeiul art 81 din Codul penal , daca n-a existat vreo condamnare mai mare de 6 luni , anterioara, iar instanta de judecata aprecieaza ca respectivul condamnat isi va remedia conduita fara privarea de libertate (discutam de o facultate , iar nu de o obligativitate a instantei de judecata )
Daca se va retine culpa , raspundeti penal.
Datele tehnice nu au relevanta, va fi invederata in expertiza tehnica mecanica topografia locului, posibilitatea de oprire, de franare, daca a existat vreo intersectie, fata de axul drumului , viteza.
Alatura de expertiza facuta in cauza , care se impune , vor fi apreciate inscrisuri, plansele fotografice, depozitiile martorilor .