am avut un accident de circulatie soldat cu moartea victimei.accidentul s-a produs din cauza ca s-a rupt puntea spate a masinii,am derapat si am lovit victima care ulterior a decedat. Mi s-au recoltat probe biologice si s-a stabilit o alcolemie de 0,55 mg/l,deci sub 0,80. sunt acuzat de ucidere din culpa.In ce conditii mai pot spera la recuperarea permisului sau in caz de anulare ,cand pot sustine cel mai devreme examen ptr obtinerea permisului? am avut cat BE,CE.Mi s-a eliberat dovada fara drept de circulatie.
La toate sfaturile primite vreau sa mai adaug urmatoarele precizari.
Termenul de expetiza tehnica mecanica nu exista.Se confunda si totodata se amesteca niste termeni:verificarea tehnica care se face atunci de catre un service autorizat RAR la propunerea politiei si expertiza tehnica-auto care se dispune in cursul urmarii penale.
Este normal sa nu aveti o copie a procesului-verbal de cercetare la fata locului intrucat se intocmeste intr-un singur exemplar si este actul de sesizare al infr. de ucidere din culpa.Numai in cazul savarsirii unei contraventii primiti o copie a p-v.
Consumul de alcool in acest caz este agravanta ci nu infr.distincta.