avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fuziune firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fuziune firme

Salutare tuturor!

Am si eu 2 firme dintre care una a inceput sa mearga foarte prost. As vrea sa fac o fuziune intre cele doua firme, cea care merge mai bine , sa o absoarba pe cea care merge mai prost. La firma care merge prost, din pacate, am si stocuri, contracte in derulare, bani in cont samd.
Ce formalitati legale sunt necesare pentru absorbtia firmei?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:40, 20 Iulie 2010
O ultima intrebare: procesul de fuziune cat cat dureaza? Firma este destul de mica , avand un volum mic de lucru.

Procedura dureaza minim 2 luni
taxe ONRC 700-1000 lei
onorariu negociabil
Daca soc sunt din Bucuresti/Ilfov puteti sa ma contactati in vederea fuziunii
Datele de contact sunt in profil
Referitor la fuziune prin absortie in Bucuresti, stiti cumva daca se face si control de fond? Sau ce alte demersuri se fac la Administratia Financiara?

stiti cumva daca se face si control de fond?

Nu se face
Orice persona interesata(prejudiciata) poate face opozitie in termen de 30 zile de la publicarea proiectului de fuziune in MO
Sau ce alte demersuri se fac la Administratia Financiara?

se depune 101 si bilantul de fuziune
tote modificarile efectuate la ONRC se transmit on-line la ANAF
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie andr_georgi andr_georgi Va rog sa ma ajutati cum anume trebuie sa procedez: Am o societate A care absoarbe o societate B. SI TREBUUIE SA FAC FUZIUNEA. M-am documentta dupa ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie caprice caprice Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza in cazul fuziunii prin absorbtie? Care ar fi etapele si ordinea acestora? Multumesc (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie carmenaurora carmenaurora BUNA ZIUA am inteles la ORC ca pentru fuziune prin absortie dintre 2 SRL, se depune in prima faza RAPORTUL DE FUZIUNE. as dori sa stiu concret ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)