avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul incasari si plati

Buna ziua.
Am cateva intrebari legate de acest registru de incasari si plati.
De unde se cumpara?
Cand trebuie inregistrat la Adm. Financiara? Cand ai scos autorizatia PFA, sau cand incepi activitatea?
Cheltuielile pentru deschiderea PFA, gen taxe, legalizari acte la notar, se pot trece in Registru?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxie , utilizator 14:24, 21 Aprilie 2010
Se poate cumpara la imprimarii sau librarii si se trec toate platile (si incasarile, bineinteles).
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 44 din 16 aprilie 2008- ai toate datele

De cumparat se cumpara de la orice librarie sau punct specializat in vanzarea de imprimate; asigurati-va ca formularul achiztionat respecta modelul cod 14-1-1/b (asa cum este in OMFP 1040/2004).tot de aici se cumpara si Registrul inventar cod 14-1-2/a
Se inregistreaza la organul fiscal dupa ce obtineti certificatul de la ONRC
Cheltuielile legate de infiintare se trec in RJIP si sunt deductibile.
Multumesc pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare: ce penalitati/amenzi exista pentru neinregistrarea acestui registru imediat dupa obtinerea certificatului de la ONRC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Pfa registru inventar prazaro prazaro Sunt PFA [traducator autorizat] si am inteles ca trebuie sa tin un registru inventar. Poate cineva, va rog, sa ma ajute la completarea lui? Eu nu inteleg mai ... (vezi toată discuția)
Achizitie mijloc . transport de la persoana fizica? expro expro buna ziua, un cabinet al unui medic de familie poate achizitiona un autoturism de la o pers. fizica? in ce baza? contract de vanzare cumparare? in registrul ... (vezi toată discuția)