avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua.As vrea sa stiu ce actiune pot formula impotriva unei sentinte ramase definitive in anul 2006 prin care instanta in mod corect admite actiunea formulata de X,constata nulitatea unui titlu de proprietate dar (si aici e problema mea) motiveaza astfel:se impune eliberarea unui nou titlu de proprietate pe numele tuturor mostenitorilor,respectiv X,Y,Z.
In realitate terenul ce face obiectul actiunii sus mentionate a fost al mamei lui X si Y si respectiv sotiei lui Z.La data pronuntarii hotararii exista un certificat de mostenitor in care Y si Z au renuntat expres la succesiune si astfel unic mostenitor a ramas X dar aparatorul acestuia nu a depus la dosar acel certificat de mostenitor,iar instanta a dat indicatii de eliberare a noului titlu pe numele tuturor.Ce mai pot face acum atat timp cat hotararea este ramasa irevocabila?
Cel mai recent răspuns: ileanasimona , utilizator 14:50, 22 Aprilie 2010
puteati investi instanta cu o cerere de revizuire.
dar "v-ati trezit" cam tarziu . #-o
Credeti ca mai am vre-o sansa sa schim ceva?Nu o sa-mi respinga actiunea ca tardiv introdusa?
Da, nu aveti nici o sansa de reusita . De ce?
Pai in primul rand, asa cum ati si banuit, cererea ar fi tardiv formulata..fiind un terrmen de la data descoperii actului nou care daca instanta ar fi stiut de el alta ar fi fost solutia pronuntata, iar actul sa fi fost ascuns de partea potrivnica si sa nu fi putut fi obtinut spre a -l folosi in proces.... fapt de care dvs. nu va puteti prevala intrucat actul nu a fost ascuns...il aveati la indemana si nu la-ti folosit...., astfel cel de-al doilea motiv de respingere a respingerii actiunii ar fi inadmisibilitatea......

Posibila rezolvare?
Partile care au renuntat, y zi z sa-i faca un act de donetie lui x si totul ar fi ok..
Multumesc pentru raspuns.Partile care au renuntat nu au interes sa faca donatie.Ele o sa primeasca parte din mostenirea la care au renuntat.
o zi buna tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta - problema interesului procesual instinctual instinctual Buna ziua, as dori opiniile dumneavoastra in legatura cu urmatoarea speta: X este posesorul unui bun succesoral, fara a avea calitatea de mostenitor sau ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune Pompiliu67 Pompiliu67 Succesorii lui z decedat sunt x si y. Renunta la succesiune persoana x, prin declaratie notariala. Se elibereaza certificat de unic mostenitor pentru y. ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila mostenire lucian7103 lucian7103 Buna ziua, Va solicit parerea in urmatoarea speta: - In 2001 persoana X face un testament olograf in favoarea persoanei Y in care ii lasa dupa deces un ... (vezi toată discuția)