As dori sa aflu, daca stie cineva, ce reprezinta o linie punctata pe planul cadastral? deci avem un imobil in forma de L sa zicem, desenat cu linie dreapta, iar paralel cu una din laturi este o linie punctata (la o distanta de 1 m real sa zicem). ce semnificatie are aceasta linie intrerupta?
Linia intrerupta ar putea semnifica cel mai probabil o proprietate invecinata sau eventual limita cadastrala a imobilul asa cum reiese din actele originale de proprietate. In orice caz, pentru un raspuns sigur am nevoie de o copie scanata a schitei respective pe care mi-o puteti trimite pe adresa mea de e-mail.
Linia continua delimiteaza proprietatea , iar linia punctata din interiorul acestui perimetru delimiteaza doua parcele ale aceleasi proprietati, care pot avea categorii de folosinta diferite(ex:curti constructii, arabil , vie , pasune, etc).
dar linia punctata este in afara terenului practic...(sa numim x terenul acesta).problema este ca acolo unde e linia punctata e terenul altcuiva (terenul y). si intrebarea e de fapt daca portiunea intre linia continua si cea punctata apartine lui x sau lui y. desi conform cadastrului lui y ii apartine acestuia...si intre cei 2 proprietari exista o neintelgere fix cu privire la portiunea dintre linia continua a lui x si linia punctata....
:D inseamna ca linia punctata e tot in interiorul unui perimetru...dar cel al vecinului.B-)
Privitor la intrebarea cui apartine terenul ???Ar fi corect sa verificati suprafetele din actele de proprietate ale celor doi proprietari(Titlul de proprietate sau actul de vanzare cumparare , etc).