Am formulat cerere pentru instituirea unui sechestru judiciar. Am primit termen foarte scurt. In aceeasi zi am introdus si cererea pentru obtinerea unei hotarari care sa tine loc de act autentic. Am primit termen foarte lung, la doua luni.
Pot cere, la termenul in care se judeca cererea privind sechestrul judiciar sa fie conexat dosarul cu litigiul de fond la acesta in care se judeca cererea pentru sechestru? Sau abia la tremenul din litigiul de fond trebuie sa invoc exceptia conexitatii pentru ca abia apoi sa se poata conexa la primul?
Vreau sa aduc dosarul mai.."aproape" ca termen!
In conditiile art. 164 C.pr.civ. puteti cere intrunirea celor doua pricini daca este vorba de aceleasi parti, iar obiectul si cauza acestora au o stransa legatura intre ele. In conformitate cu al.(3) al aceluiasi articol, dosarul vafi trimis instantei mai intai investite, cu exceptia situatiei in care ambele parti cer trimiterea lui la cealalta instanta.
Da, este vorba despre un imobil aflat in posesia promitentului cumparator.(act sub semnatura privata, semnat de ambele parti, martori, chitanta pe bani, p-v de predare a imobilului, ceii, etc). Promitentul vanzator a luat banii de la cumparator, urmand cand se va intoarce din Italia sa mearga si la notar sa incheie actul si in forma autentica. Nu a mai venit in tara...amana sub diverse motive.
As vrea sa stiu daca pot invoca aceasta exceptie in dosarul cu sechestru judiciar...intrucat pana la termenul din celalalt dosar mai am de asteptat. Dosarul cu sechestru a primit primul termen de judecata. Il pot conexa (instanta, nu eu!) pe cel de-al doilea dosar la acesta cu sechestrul?
in primul rand, problema sta astfel: la dosarul de fond, unul din capete trebuia sa fie sid e instituire sechestru.. in al doilea rand, dvs aveti nevoie sa se puna rapid sechestru pe acel imobil.. ca atare.. aveti neoie de un termen scurt.. nu o lalaiti pana la cel de al doilea termen.. in plus, daca ati facut aceste demersusi de unul singur, va poticniti mai mult ca sigur.. va trebuie urgent asistenta unui avocat, altfel pierdeti pe babra dvs un proces castigabil
Am plecat pe art.599 litera c, cpc dar..am depus intre timp si litigiul de fond!
Avem urgenta (vanzatorul acumuleaza datorii..si exista riscul ca imobilul sa reprezinte un bun din care se va indestula alti creditori!)...si de aceea am introdus cererea pe 599 lit.c.
Bun, deci stau potol cu cererea de conexare.
Multumesc.