avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare investitie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare investitie

Buna ziua,

Inca din vara anului 2007 am investit in amenajarea si modernizarea locuintei parintilor mei. Banii proveniti din economiile mele si ale sotiei, bani rezultati de la nunta si cumetrie. Investitia totala ridicandu-se la suma de 20000 euro, o parte din valoare se reflecta in bonuri si facturi. Am reusit sa ne mutam in primavara anului 2009 iar in urma unor conflicte minore, tatal meu ne-a dat afara din casa. La momentul respectiv ne-a "prostit" ca va vinde casa si ne vom recupera banii. Acum ne-au spus ca nu e momentul sa vanda casa datorita crizei.
Ce sanse avem sa ne recuperam banii?

Va multumesc anticipat,
Cu stima Ionut P.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:24, 22 Aprilie 2010
din experienta va pot spune ca aveti un numar redus de variante. puteti incerca sa reveniti in casa (lucru probabil imposibil din punct de vedere practic), incheind un contract de intretinere [url=[ link extern ] ).
In fine, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa va adresati unui avocat si sa ii expuneti in detaliu situatia.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
cornelb, utilizator
Intr-adevar, nu prea este momentul instrainarii imobilelor prin vanzare, insa, daca pana la urma n u veti reusi sa va impacati si veti dori sa va recuperati investitiile facute in imobil, pe baza facturilor, a altor probe , veti putea sa va indreptati cu o actiune in instanta , pentru pretentii, desi, fiind vorba despre parinti..nu prea este de dorit asa ceva. Cea mai buna solutie ar fi sa va impacati, sa mentineti o relatie amiabila, asa cu este firesc, deoarece oricum tot dvs. va va reveni acest imobil candva, mai ales daca nu mai aveti frati.
moral, avand in vedere ca sunt totusi parintii dvs. indicat ar fi sa gasiti o cale de impacare .

legal , puteti investi instanta de judecata cu o actiune in pretentii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renegare din partea familiei maia13 maia13 Am investit in casa socrilor peste 40 mii euro,iar in urma mai multor discutii am hotarat sa ne mutam singuri in alta parte.Socrii au spus ca se vor da in ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotiilor dupa casatorie asupra imobilului Alexandra Lucaciu Alexandra Lucaciu Părinții meu urmează să îmi dea in moștenire o casa la rosu. Nelămuririle mele sunt: -dupa căsătorie casa devine bun comun? -daca in timpul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parintii procadumitru procadumitru buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati in problema mea. acum 6 ani m-am casatorit si m-am mutat cu sotia impreuna cu parintii mei in casa lor de la tara. ... (vezi toată discuția)