avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fostul angajator evita sa-mi plateasca toti banii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fostul angajator evita sa-mi plateasca toti banii

La fostul angajator pe cartea de munca am avut un salariu mai mic decat cel pe care-l primeam in mana, la fel ca toti angajatii de acolo. Acum am plecat de la ei si nu mi-au dat decat banii aferenti salariului trecut in cartea de munca, adica jumatate decat luam in mana. Salariul pe care-l luam in mana nu-l pot demonstra decat cu extrasele de cont si cu o hartie semnata de administratorul firmei, dar neinregistrata la ITM, pe care apare salariul meu real. Ce sanse am sa-mi primesc restul de bani daca ii reclam la ITM?
Cel mai recent răspuns: blulibra , utilizator 20:55, 21 Aprilie 2010
Nu ai sanse. Sumele incasate in plus le va motiva drept bonusuri sau va gasi o motivatie. Cert este ca el a respectat salariul din CIM.
reclamati-l ca oricum nu aveti ce pierde
Pentru a avea o satisfactie puteti face o petitie la ITM, dar trebuia sa va ganditi de la inceput cand a-ti semnat CIM ca o data se va ajunge si la acest fapt.
Dar hartia pe care apare salariul pe care il incasam semnata de administrator nu are nicio valoare?
S-ar putea sa aibe daca dovediti ca ati platit si impozitul aferent (venitul salarial este supus impozitarii conform codului fiscal).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariu declarat inktek inktek Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale nesemnate amalia37 amalia37 Daca nu am primit aviz de instiintare a incetarii CIM cu art 65din Codul Muncii,iar actele de incheiere a CIM au fost primite la o distanta de 20 de zile dupa ... (vezi toată discuția)
Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)