avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire garantie

am avut contract de garantie la locul anterior de munca...sofer autocar..care spune ca se restituie garantia dupa 6 luni de la lichidare...s-au facut 6 luni.am trimis cerere dar datorita experientei traite si problemelor avute...stau si astept cu nerabdare raspuns..maine sau poimaine..

problema poate fi in mai multe feluri..in cel mai fericit caz ori sa-mi aprobe numai jumate de garantie..cealalta jumatate invocand faptul ca suma se afla in litigiu.
mi s-a oprit ilegal o anumita suma ptr costurile de reparatie privind schimbarea parbrizului...cand am vazut ca plec..am facut cerere la ITM si le-am explicat de problema,ca mi s-a retinut suma fara respectarea cadrului legal..adica hotarare judecatoreasca definitiva....a 2-a oara mi-au zis ca in urma veificarilor s-a constatat ca s-a facut o "greseala" si s-a restituit suma in contul de garantie...care iar e problema..nu tu cont bancar pe numele meu...e la cheremul patronului.

cand am plecat in toamna suma era intr-adevar in garantie..dar de atunci pana acum ma astept la orice...

acum..cand am facut lichidarea..au trecut pe fisa de lichidare ca suma respectiva se afla in litigiu...insa cand am plecat de la ei..trecuse 1 an de la retinerea sumei..si 6 luni de cand am plecat de la ei timp in care nu au depus actiune in justitie...

intrebarea este...pot sa nu-mi restituie suma respectiva sustinand ca suma respectiva se afla in litigiu cu toate ca nu au intreprins nimic ptr a solutiona problema legal?

datorita nenumaratelor abuzuri ma pot astepta sa nu-mi mai restituie nici cealalta parte din garantie....nu m-ar mai mira deloc...

in cazul asta ca solutie ma gandisem sa fac iar reclamatie la ITM..si dupa aia trimiterea in judecata...

azi ma mai gandisem la ceva..cand ma duc la firma...daca primes un raspuns negativ sa angajez un avocat,sa-i prezint situatia si actele si sa ne deplasam impreuna la sediul firmei..ei eventual el stie sa ceara explicatii sau eventual sa-mi dea in scris motivul ptr care nu mi se restituie banii...ma gandeam ca in felul acesta poate reusesc sa recuperez banii mai repede...

insa ma lovesc de 2 probleme..sa plec cu avocatul de la cta la sibiu..costa f mult..
nu-mi pot permite achitarea deplasarii..sa angajez unul din sibiu...mi-e frica de influenta pe care o are patronul...are o influenta ff mare in sibiu...

sunt atat de stresat..sunt cu apartamentul in renovare de f mult timp..si acesti bani sunt singura speranta de rezolvare a problemei...de obtinut stiu sigur ca i-as obtine daca dau in jud pana la urma..dar o sa dureze ceva imp :(
Cel mai recent răspuns: lucian75 , utilizator 20:16, 24 Aprilie 2010
luati un avocat din valcea sau bucuresti daca va e teama de cei din sibiu
Este bine sa aveti un raspuns pertinent din partea ITM, pentru recuperarea garantiei numai instanta de judecata poate sa hotarasca daca demersul dvs. este intemeiat.
Dvs. faceti actiunea la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si nu in raza unde isi are sediul firma.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
pai din bucuresti daca ati lua un avocat nu rezolvati nimik, ca deplasarea oricum costa, cand va referiti la patron este cel de la atlasib?
Florin 72 a scris:

Este bine sa aveti un raspuns pertinent din partea ITM, pentru recuperarea garantiei numai instanta de judecata poate sa hotarasca daca demersul dvs. este intemeiat.
Dvs. faceti actiunea la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si nu in raza unde isi are sediul firma.
da..despre atlassib...patria abuzurilor..

am un raspuns pozitiv de la ITM..nu stiu pe unde mai este..in care se specifica ca suma a fost retinuta din "greseala"..cand am plecat era in garantie..insa dupa cum am spus.ma pot astepta la orice..

referitor la avocat..stiu ca daca este necesar o actiune in justitie..trebuie la loc de domiciliu..am o actiune deja dar am abandonat-o..era o contestatie la o sanctiune .da nu-si mai avea rostul..

vroiam sa ma prezint cu un avocat...daca mi se refuza restituirea garantiei..una e sa te duci singur si sa te alunge de la poarta..si alta este sa te duci insotit de un reprezentant care cunoaste legile etc...asa poate o lasa mai moale..cu toate ca m-as indoi de acest lucru...au un tupeu si o nesimtire de nedescris...

raspunsul ITM nu stiu pe unde il mai am..posibil sa-l gasesc..insa am vazut ca mai am tichetul cu nr cand am facut sesizarea..cred ca e de ajutor...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
lucian75, utilizator

Alte discuții în legătură

Restituire garantie lucian75 lucian75 buna ziua.luna trecuta am facut 6 luni de la data lichidarii de la fostul loc de munca si conform contractului de garantie trebuiau sa mi-o restituie.am facut ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie lucian75 lucian75 este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)
Cind pot incepe actiunea judecatoreasca? cata272 cata272 Asa cum m-ati sfatuit am facut sesizare la ITM si i-am trimis si o Notificare pt plata salariului restant , a concediului medical( pe data de 25 mai 2009)si a ... (vezi toată discuția)