buna ziua.luna trecuta am facut 6 luni de la data lichidarii de la fostul loc de munca si conform contractului de garantie trebuiau sa mi-o restituie.am facut cerere pe care am trimis-o prin fax,sun la firma dupa ceva timp si imi spune ca trebuia pe alt nr,trimit alt fax dupa care pana acum mi-au zis ca nu a iesit de la mapa.ieri m-am deplasat la firma sa depun cererea dar nu am fost lasat de catre seful pazei,datorita problemelor ce le-am facut anul trecut,inclusiv o aparitie la tv.a zis ca o duce personal,eu i-am cerut nr inregistrare dat fiind ca eram patit de anul trecut cand am depus cerere dupa cerere si pe urma ma intrebau daca am depus cerere ca ei nu gasesc nimic.am cedat pana la urma cu greu cand mi-a zis ca ma suna azi dupa 11 cu raspuns.bineanteles ca nu a sunat,m-am dus la firma si mi-a zis ca a iesit de la mapa doar ce era important si cum eu nu sunt..in sfarsit am cerut iar nr de inregistrare dar am fost refuzat din nou pe motiv ca firma nu da asa ceva.dupa ce am sesizat itm de 2 ori anul trecut,i-am sesizat si acum in legatura cu neachitarea tuturor drepturilor salariale respectiv 1 CM,CO 2008 + 2009 cat si nerestituirea garantiei.daca chem in jud firma pt garantie pot chema parte si itm pt faptul ca am sesizat de 2 ori faptul ca nu se respecta legea 22/1969 respectiv faptul ca garantia nu e depusa intr-un cont bancar pe numele titularului ci in casieria societatii, neluand nici o masura de sanctionare?
ITM nu poate fi chemat in judecata in litigul pe care il veti deschide pentru restituirea sumelor de bani. ITM are rol de control si sanctionare iar masurile luate pot fi contestate pe cale adminsitrativa. pentru ceea ce nu fac insa (ex. nu realizeaza control) se poate sesiza inspectorul sef al ITM si apoi instanta
Data post: Marti, 1 Iunie 2010, 19:09
buna ziua.dupa incercari repetate de a obtine un raspuns la nenumaratele cereri de restituire a garantiei soldate fara nici un raspuns,datorita unei situatii imposibile in care ma aflu am luat decizia de a merge din nou la sibiu pt a intra in greva foamei protestand si atragand atentia opiniei publice asupra gravelor abuzuri indreptate impotriva salariatilor.incepand cu ora 17 sunt in fata autogarii internationale atlassib din sibiu si am rugamintea cine are posibilitatea de a alerta mass media din capitala despre cele ce se intampla aici intrucat nu mai am credit pe tel ci doar posibilitatea de a utiliza internetul de pe tel.
Am promisiunea unei persoane din presa locala din sibiu de a ma sprijini insa pt moment nu s-a concretizat.
Va multumesc anticipat.
Data post: Marti, 1 Iunie 2010, 19:10
dupa aproximativ 1.30 h am fost agresat de 2 indivizi care mi-au luat panoul de carton smulgand hartiile afisate pe el si in acelasi timp spunandu-mi ca gata ajunge..sa plec acasa..etc..am avut inspiratia si le-am facut imediat poza in timp ce intrau in sediul autogarii dupa care am sunat la 112 cerand ajutorul politiei.Dupa ce a sosit un echipaj de politie au incercat sa-mi spuna ca trebuia sa am autorizatie de la primarie ptr a protesta..eu le-am spus ca nu a fost un miting ci un protest spontan dupa ce ptr a nu stiu cata oara nu am primit nici un raspuns din partea societatii..
in fine le-am atras atentia ca au fost chemati ptr o agresiune..si de aceea ar trebui sa se ocupe..in timp ce discutam sa mergem la sediul politiei m-au intrebat daca o persoana ce era langa noi e cu mine..nu stiam nimic..dupa ce am dat sa plecam a vennit si s-a prezentat de la nationaltv parca...mi-a luat un interviu despre cele intamplate..1 poza in timpul acesta si inca una in timp ce ma urcam in masina politiei..
dupa aceea am aflat ca a fost si o echipa de la realitatea dar plecaseram deja de acolo...
in fine problema ar fi ca maine doresc sa continui acest protest..eu eram decis sa continui non-stop ..insa in urma celor intamplate am fost sfatuit sa continui maine dimineatza..la politie in declaratie am scris si ca am fost sfatuit de catre organe asupra cailor legale....maine daca ma voi afla iar in acel loc in greva foamei...au vre-o cale legala sa ma amendeze?pe motiv ca nu am autorizatie de la primarie etc etc?
dupa ce aseara am dat un interviu pt jurnalul national azi am dat inca unul de data asta pt realitatea sibiu..sunt curios daca vor da diseara pe post pt k am inteles k sunt in relatii amicale cu patronul,contracte publicitare etc.
Totusi anul trecut au fost foarte receptivi si singurii care m-au contactat si am intrat in direct in emisiunea realitatea te priveste a andreei cretulescu.
Restituire garantie
lucian75
am avut contract de garantie la locul anterior de munca...sofer autocar..care spune ca se restituie garantia dupa 6 luni de la lichidare...s-au facut 6 luni.am ... (vezi toată discuția)
Sarcina cu bucluc
veronica-t
Buna ziua ! Acum m-am intors de la serviciu unde am fost sa duc medicalul . De azi am vrut sa merg la munca dar tot nu au de lucru pentru mine. Colega mea ... (vezi toată discuția)