am avut contract de garantie la locul anterior de munca...sofer autocar..care spune ca se restituie garantia dupa 6 luni de la lichidare...s-au facut 6 luni.am trimis cerere dar datorita experientei traite si problemelor avute...stau si astept cu nerabdare raspuns..maine sau poimaine..
problema poate fi in mai multe feluri..in cel mai fericit caz ori sa-mi aprobe numai jumate de garantie..cealalta jumatate invocand faptul ca suma se afla in litigiu.
mi s-a oprit ilegal o anumita suma ptr costurile de reparatie privind schimbarea parbrizului...cand am vazut ca plec..am facut cerere la ITM si le-am explicat de problema,ca mi s-a retinut suma fara respectarea cadrului legal..adica hotarare judecatoreasca definitiva....a 2-a oara mi-au zis ca in urma veificarilor s-a constatat ca s-a facut o "greseala" si s-a restituit suma in contul de garantie...care iar e problema..nu tu cont bancar pe numele meu...e la cheremul patronului.
cand am plecat in toamna suma era intr-adevar in garantie..dar de atunci pana acum ma astept la orice...
acum..cand am facut lichidarea..au trecut pe fisa de lichidare ca suma respectiva se afla in litigiu...insa cand am plecat de la ei..trecuse 1 an de la retinerea sumei..si 6 luni de cand am plecat de la ei timp in care nu au depus actiune in justitie...
intrebarea este...pot sa nu-mi restituie suma respectiva sustinand ca suma respectiva se afla in litigiu cu toate ca nu au intreprins nimic ptr a solutiona problema legal?
datorita nenumaratelor abuzuri ma pot astepta sa nu-mi mai restituie nici cealalta parte din garantie....nu m-ar mai mira deloc...
in cazul asta ca solutie ma gandisem sa fac iar reclamatie la ITM..si dupa aia trimiterea in judecata...
azi ma mai gandisem la ceva..cand ma duc la firma...daca primes un raspuns negativ sa angajez un avocat,sa-i prezint situatia si actele si sa ne deplasam impreuna la sediul firmei..ei eventual el stie sa ceara explicatii sau eventual sa-mi dea in scris motivul ptr care nu mi se restituie banii...ma gandeam ca in felul acesta poate reusesc sa recuperez banii mai repede...
insa ma lovesc de 2 probleme..sa plec cu avocatul de la cta la sibiu..costa f mult..
nu-mi pot permite achitarea deplasarii..sa angajez unul din sibiu...mi-e frica de influenta pe care o are patronul...are o influenta ff mare in sibiu...
sunt atat de stresat..sunt cu apartamentul in renovare de f mult timp..si acesti bani sunt singura speranta de rezolvare a problemei...de obtinut stiu sigur ca i-as obtine daca dau in jud pana la urma..dar o sa dureze ceva imp :(
mda..cum era si de asteptat..nu cred ca voi primi vre-odata un raspuns la cererea de restituire a garantiei...de la birou imi spune ca nu a primit nimic..ca a primit 3 ptr alte persoane..de la secretariat ca nu prea a fost patronul...
primul pas cred ca o sa fac o reclamatie la ITM..pana gasesc un avocat...incepe actiunea..primesc si un raspuns de la ITM...
dat fiind ce probleme le-am facut asta vara si cand am plecat...plus o actiune in justitie ptr contestatie la o decizie de sanctionare...au facut ceva ce cred ca a fost o tentativa de intimidare...in decembrie am primit o citatie sa ma prezint la politia sibiu ptr o cercetare penala impotriva mea...nu m-am dus...nici n-am mai primit vre-o instiintare de atunci...intre timp nu m-am mai prezentat la termenele care le-am avut la tribunal...nu-si mai aveau rostul..dar ma gandesc acum dupa aproape 5 luni de cand am primit acea citatie..acum daca iar am avut tupeul sa-mi cer drepturile inapoi..sa se reactiveze iar acea cercetare...sa fi fost doar o incercare de intimidare?daca nu..de ce nu am mai primit ceva de aproape 5 luni?
Restituire garantie
lucian75
buna ziua.luna trecuta am facut 6 luni de la data lichidarii de la fostul loc de munca si conform contractului de garantie trebuiau sa mi-o restituie.am facut ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie
lucian75
este legal ca angajatorul sa restituie garantie retinuta (euro) dupa 6 luni de la incetarea contractului?pot face ceva ptr a o recupera mai repede..avand in ... (vezi toată discuția)